Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση χοιροτρόφων της Φιλιπππιάδας από Ηλ. Θεοδωρίδη, για την ανάπτυξη των μονάδων τους.



Συνάντηση με τους χοιροτρόφους πραγματοποίησε στη Φιλιππιάδα ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Θεοδωρίδης, συνεχίζοντας τις επαφές που είχε ξεκινήσει τέλη Ιουλίου στην Κόνιτσα. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αντικείμενο των συναντήσεων αυτών είναι  η ενημέρωση των παραγωγών ανά περιοχή προκειμένου να συγκροτηθούν σε ενιαίους φορείς-συνεταιρισμούς ώστε να προχωρήσουν στο αίτημα για τη σύνταξη-έγκριση μελετών  αντίστοιχες με την παραγωγή τους (Κτηνοτροφικής Ζώνης στην Κόνιτσα,  επένδυσης παραγωγής ενέργειας από απόβλητα χοιροτροφείων στη Φιλιππιάδα) που   στη συνέχεια θα καταθέσουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα όπως είχε δεσμευθεί ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης στην ημερίδα που είχε πραγματοποιήσει το Μάιο στην Άρτα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

Στη διάρκεια της συνάντησης στη Φιλιππιάδα ο κ. Θεοδωρίδης συζήτησε με τους χοιροτρόφους  για το πως μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον της παραγωγής τους και να αυξήσουν το εισόδημά τους. Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα Ζωικής Παραγωγής  του ΤΕΙ Ηπείρου να προχωρήσουν στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ανάπτυξης κα βελτίωσης της χοιροτροφίας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: