Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Εργασιακές συνθήκες και θύματα της βιομηχανίας στο Μπαγκλαντές. Φωτογραφίες.


Η διεθνής προσοχή έχει επικεντρωθεί στην ασφάλεια των εργαζομένων στο Μπαγκλαντές από την καταστροφή στο Rana Plaza, ένα σύνθετο εργοστάσιο ενδυμάτων που κατέρρευσε τον Απρίλιο, σκοτώνοντας 1.132 εργαζόμενους. Όπως ανησυχία τρέχει υψηλό για την ασφάλεια των εργαζομένων ένδυμα, Reuters φωτογράφος Andrew Biraj ξόδεψε το χρόνο φωτογραφίζοντας επιζώντες της κατάρρευσης Plaza Rana και τεκμηριώνουν τις ζωές των εργαζομένων σε άλλους κλάδους στο Μπαγκλαντές, όπου οι συνθήκες μπορεί να είναι επικίνδυνα.


Τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες είναι αυτόματη μετάφραση της google.
Στην παρπάνω φωτογραφία είναι Jesmin, ένα 25-year-old επιζών από την κατάρρευση κτιρίου Rana Plaza, βρίσκεται σε ένα κρεβάτι στο Κέντρο Αποκατάστασης του παράλυτους (CRP) στην Savar, Μπαγκλαντές στις 4 Ιουνίου. Jesmin υποφέρει από μια κάκωση και είναι σε αναμονή για surgery.The 24 Απρ. κατάρρευση της Rana Plaza συγκρότημα, χτισμένο σε βαλτώδες έδαφος έξω από Ντάκα με διάφορες παράνομες πατώματα, σκότωσε 1.132 εργαζόμενους και εστίασε την προσοχή της διεθνούς μερικές φορές σε αυστηρούς κανόνες ασφαλείας στην ακμάζουσα βιομηχανία ενδυμάτων του Μπαγκλαντές .


Οι εργαζόμενοι ρούχα είδος σε ένα εργοστάσιο ενδυμάτων κοντά στην κατάρρευση Rana Plaza κτίριο Savar, το Μπαγκλαντές στις 16 Ιουνίου. Τουλάχιστον πέντε διαφορετικές υπηρεσίες Μπαγκλαντές έχουν αποσταλεί ομάδες για να ξεκινήσει τον έλεγχο χιλιάδες της χώρας εργοστάσια ένδυμα, αλλά δεν υπήρξε ελάχιστο συντονισμό μεταξύ τους.

Μια σχετική χύνει νερό για 25-year-old επικεφαλής Rojina του στο Κέντρο για την Αποκατάσταση της παράλυτους (CRP) στην Savar, Μπαγκλαντές, 4 Ιουνίου. Διασώστες, ο οποίος τράβηξε Rojina από τα συντρίμμια του κατέρρευσε Rana Plaza κτίριο, έπρεπε να ακρωτηριάσουν μέρος του βραχίονά της για να την διασώσει. Περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως γυναίκες, εργάζεται στον τομέα των ενδυμάτων του Μπαγκλαντές, η οποία είναι προβλήματα της χώρας μεγαλύτερος παραγωγός της απασχόλησης, με ετήσιες εξαγωγές αξίας 21 δισ. δολαρίων.

Ένας εργαζόμενος ασκεί μια στοίβα ρούχα σε ένα εργοστάσιο ενδυμάτων κοντά στην κατάρρευση Rana Plaza κτίριο Savar, Μπαγκλαντές 16 Ιούνη.

Mustafizur (L) προσπαθεί να παρηγορήσει τη γυναίκα του Rebecca, 20, ένας εργαζόμενος ένδυμα διασώθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατέρρευσε Rana Plaza, στο Εθνικό Ινστιτούτο Τραυματολογίας και της Ορθοπαιδικής Αποκατάστασης (Nitor) στην Ντάκα στις 3 Ιουλίου.

Ένας άνδρας εργάζεται σε μια πέτρα σύνθλιψη εργοστασίου στο Burimari στο Lalmonirhat περιοχή, το Μπαγκλαντές στις 9 Ιουλίου. Η πέτρα σύνθλιψη της βιομηχανίας στην περιοχή του λιμανιού της γης Burimari της Lalmonirhat, στο βόρειο τμήμα του Μπαγκλαντές, παράγει σκόνη ασβέστη για διάφορους βιομηχανικούς σκοπούς. Σύμφωνα με μια έκθεση από το Μπαγκλαντές Ινστιτούτο Εργασίας Σπουδών, εκείνοι που εργάζονται στη βιομηχανία διατρέχουν τον κίνδυνο να προσβληθεί από πυριτίαση, μια ανίατη ασθένεια των πνευμόνων που προκαλείται από την εισπνοή της σκόνης πυριτίου.

Momin Ali, 26, δείχνει ένα φιλμ ακτίνων Χ των πνευμόνων του μέσα στο σπίτι του στο Burimari στο Lalmonirhat περιοχή, Μπαγκλαντές 9 Ιουλίου. Ali λέει ότι πάσχει από πυριτίαση, μια ανίατη ασθένεια των πνευμόνων που προκαλείται από την εισπνοή της σκόνης πυριτίου, όπως συνήθιζε να εργαστούν σε μια πέτρα σύνθλιψη εργοστασίου για δυόμισι χρόνια.

Ένας εργαζόμενος βοηθά τον συνάδελφό του να άρει έναν κουβά από ασβεστόλιθο, καθώς εργάζονται σε μια πέτρα σύνθλιψη εργοστασίου στο Burimari στο Lalmonirhat περιοχή, Μπαγκλαντές 9 Ιουλίου.

Τα σανδάλια ενός εργαζόμενου δει μέσα σε μια πέτρα σύνθλιψη εργοστασίου στο Burimari στο Lalmonirhat περιοχή, Μπαγκλαντές 9 Ιουλίου.

Montu Mia, 40, βρίσκεται σε ένα κρεβάτι, όπως ο ίδιος περιγράφει την κατάσταση των πνευμόνων του μέσα στο σπίτι του στο Burimari στο Lalmonirhat περιοχή, Μπαγκλαντές 9 Ιουλίου. Montu Mia λέει ότι πάσχει από πυριτίαση, μια ανίατη ασθένεια των πνευμόνων που προκαλείται από την εισπνοή της σκόνης πυριτίου, όπως συνήθιζε να εργαστούν σε μια πέτρα σύνθλιψη εργοστάσιο για πέντε χρόνια.

Ένα παιδί που συσκευάζει τα τσιγάρα σε ένα μικρό bidi (τσιγάρο) εργοστάσιο στη Haragach στο Rangpur περιοχή, Μπαγκλαντές 13 Ιουλίου. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 με έδρα τις ΗΠΑ, ΜΚΟ, Εκστρατεία για Tobacco-Free Kids, πάνω από 45.000 άνθρωποι στο Μπαγκλαντές απασχολούνται στην κατασκευή φθηνά τσιγάρα είναι γνωστή ως bidis και ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει πολλές γυναίκες και παιδιά που εργάζονται στο σπίτι με βάση τις εγκαταστάσεις όπου κάνουν χαμηλούς μισθούς και ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Ένας εργαζόμενος συνθλίβει σε τοπικό επίπεδο που καλλιεργούνται καπνά σε μια μηχανή λείανσης σε ένα μικρό «bidi» (τσιγάρο) εργοστάσιο στη Haragach στο Rangpur περιοχή, Μπαγκλαντές 11 Ιουλίου. A 2011 ερευνητική εργασία σχετικά με bidi εργαζόμενους στο Μπαγκλαντές, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό έλεγχο του καπνού, λέει ότι οι συνθήκες εργασίας μπορεί να συνεπάγεται ανεπαρκή εξαερισμό και την έκθεση στη σκόνη καπνού, η οποία μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων αναπνευστικές και δερματικές παθήσεις.

Οι εργαζόμενοι γεμίζουν κενά τσιγάρα χέρι με τοπικά καπνού σε ένα μικρό «bidi» (τσιγάρο) εργοστάσιο στη Haragach στο Rangpur περιοχή, Μπαγκλαντές 13 Ιουλίου.

Ένα παιδί γεμίζει κενά τσιγάρα χέρι με τοπικά καπνού σε ένα μικρό bidi (τσιγάρο) εργοστάσιο στη Haragach στο Rangpur περιοχή, Μπαγκλαντές 13 Ιουλίου.

Τα παιδιά γεμίζουν κενά τσιγάρα χέρι με τοπικά καπνού σε ένα μικρό bidi (τσιγάρο) εργοστάσιο στη Haragach στο Rangpur περιοχή, Μπαγκλαντές 11 Ιουλίου.

Fazal Uddin, 80, βρίσκεται σε ένα κρεβάτι που πάσχει από άσθμα, σε Haragach, Rangpur περιοχή, Μπαγκλαντές 11 Ιουλίου. Σύμφωνα με την οικογένεια Uddin, αυτός αρρώστησε, όπως συνήθιζε να εργαστούν σε ένα «bidi» (cigarrette) εργοστάσιο για 8-10 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν μια πρόχειρη σκάλα για να επιβιβαστεί σε ένα πλοίο που έρχονται πίσω στην ακτή μετά το πέρας της εργασίας σε ένα διαλυτήριο στην Τσιταγκόνγκ, Μπαγκλαντές 16 Ιουλίου. Μπανγκλαντές εξαρτάται διάλυσης πλοίων για τις εγχώριες ανάγκες της χαλυβουργίας.

Ένας εργαζόμενος συγκολλήσεις μέρος ενός πλοίου σε ένα ναυπηγείο διάλυσης πλοίων στην Τσιταγκόνγκ, Μπαγκλαντές 16 Ιούλη του 2013. Σύμφωνα με μια έκθεση από το Μπαγκλαντές Ινστιτούτο Εργασίας Σπουδών, περίπου 30.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στη βιομηχανία διάλυσης πλοίων στα υψώματα του, ένα εξαιρετικά μολυσμένο παράκτια ζώνη περίπου 20 χιλιόμετρα (12,4 μίλια), και περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν πει ότι ο αριθμός των ατυχημάτων και τα θύματα στο ναυπηγείο πιστεύεται ότι είναι το υψηλότερο στην περιοχή.

Rasheda, 15, ο οποίος χρησιμοποιείται για να εργαστεί για Αμπούλ Khair Steel Mills Ltd, στέκεται έξω από ένα θάλαμο του Εθνικού Ινστιτούτου Τραυματολογίας και της Ορθοπαιδικής Αποκατάστασης στη Ντάκα, 4 Ιουλίου. Rasheda είπε ότι έχασε ένα από τα χέρια της και ένας άλλος έχει τραυματιστεί σοβαρά σε ένα ατύχημα ενώ εργαζόταν για την εταιρεία χάλυβα στην Τσιταγκόνγκ, Μπαγκλαντές.

Ένας άνδρας εργάζεται μέσα σε ένα ναυάγιο τμήμα ενός πλοίου σε ένα ναυπηγείο διάλυσης πλοίων στην Τσιταγκόνγκ, Μπαγκλαντές 16η Ιουλίου. Μπανγκλαντές εξαρτάται διάλυσης πλοίων για τις εγχώριες ανάγκες της χαλυβουργίας.

Οι εργαζόμενοι φέρουν ένα μακρύ σχοινί σε ένα διαλυτήριο στην Τσιταγκόνγκ, Μπαγκλαντές 16 Ιουλ. Η διεθνής προσοχή έχει επικεντρωθεί στην ασφάλεια των εργαζομένων στο Μπαγκλαντές από την καταστροφή στο Rana Plaza, ένα σύνθετο εργοστάσιο ενδυμάτων που κατέρρευσε τον Απρίλιο, σκοτώνοντας 1.132 εργαζόμενους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: