Εκεί που το έβλεπες ρημαγμένο, το σημείο
αναφοράς για τον τουρισμό στην περιοχή της Πρέβεζας, το γνωστό σε όλους μας
«Preveza Beach», σήμερα είναι το κέντρο της όποιας τουριστικής κίνησης έχει η
περιοχή μας. Και το σημαντικότερο. Ανοίγει προοπτικές για περαιτέρω τουριστική
ανάπτυξη και με την έλευση τουριστών από διάφορα σημεία της Ευρώπης, αλλά
αποτελεί και κίνητρο για την κίνηση των ντόπιων επισκεπτών, που είναι
πολλοί.
Χρειάστηκε να
κάνει μεγάλη προσπάθεια, ο νέος ιδιοκτήτης του Νίκος Γιαννακόπουλος, για να
φτάσει σήμερα να δημιουργήσει μια ειδυλλιακή εικόνα, που διά της πρώτης ματιάς,
ο καθένας διαπιστώνει. Δεν είχε αντιπάλους μόνο την κρίση και τα όποια
προβλήματα παρουσιάζει η χώρα μας. Αυτά τα αντιμετώπισε κατά τον καλύτερο τρόπο.
Είχε ως σοβαρό αντίπαλο, την κακοδαιμονία του τόπου μας και όσων δηλώνουν ότι
τον υπηρετούν. Είναι αυτό που όλοι έχουμε πει, πολλές φορές. Αφού εγώ δεν κάνω
κάτι, ας μην γίνει τίποτα.
Τι γραφειοκρατικά εμπόδια; Πόσες παράλογες
απαιτήσεις, για πράγματα που αλλού, δεν υπάρχουν; Και πολλά άλλα. Ο νέος
ιδιοκτήτης τα έκανε όλα, γιατί πίστευε σ' αυτό που ήθελε να κάνει και το
αποτέλεσμα δικαιώνει μεν τον ίδιο, πρέπει όμως να οδηγεί και σε περισυλλογή,
όσους θέλησαν να αποτελέσουν το εμπόδιο, σε μια σημαντική προσπάθεια για την
περιοχή μας, που ανάλογές της, δεν συναντάς και τόσο εύκολα. Δεν συναντάς
καθόλου για να λέμε την αλήθεια.
Το ξενοδοχείο.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το
«Preveza Beach», άρχισε να λειτουργεί στην άγνωστη μέχρι τότε παραλία της
Καστροσυκιάς, περί τις αρχές της δεκαετίας του '70 και ήταν η πρώτη απόπειρα να
έρθουν ξένοι τουρίστες στην περιοχή. Μάλιστα ήταν άπειρες οι εικόνες, όπου νέοι
και λιγότερο νέοι απ' όλα τα σημεία της Πρέβεζας και της Άρτας, έπρεπε να πάνε
εκεί, για να δουν τις γαλλίδες που ερχόταν και απολάμβαναν το Ιόνιο με το δικό
τους τρόπο. Τότε είχε λειτουργήσει, στο υπόγειο του ξενοδοχείου και η ντίσκο,
στην οποία οι πάντες πήγαιναν, για να πάρουν μια γεύση απ' το νέο της
εποχής.
Ήταν το «Preveza
Beach», ο προπομπός της τουριστικής ανάπτυξης που γνώρισε τότε η περιοχή και που
φυσικά τώρα έχει πάρει την κατιούσα, μιας και έτσι το θέλει η κατάσταση που έχει
δημιουργηθεί στην πατρίδα μας.
Το ιστορικό «Preveza Beach» όμως είχε
πάρει την κατιούσα πολύ καιρό πριν, μιας και τα προβλήματα που είχαν, οι τότε
ιδιοκτήτες της, ήταν αξεπέραστα και μοιραία θα οδηγούσαν σε εικόνα ρημαγμένου
τοπίου, όπως προαναφέρουμε.
Εκεί βρέθηκε ο σημερινός ιδιοκτήτης Νίκος
Γιαννακόπουλος, να αναλάβει την προσπάθεια ανασύνταξης και ουσιαστικής
επαναλειτουργίας, βάζοντας με τον εαυτό του και τις συνθήκες που επικρατούσαν
στην περιοχή, «το στοίχημα της ζωής του»! Το κέρδισε και σήμερα, η εικόνα που
παρουσιάζει το ξενοδοχείο, τον δικαιώνει απόλυτα. Και τα σχέδια για το μέλλον,
για περαιτέρω ανάπτυξη δηλαδή, τον συγκινούν.
82 εργαζόμενοι.
Οι αριθμοί τις περισσότερες φορές, δίνουν
την καλύτερη εικόνα, για το θέμα που πρέπει να παρουσιαστεί. Τι λένε οι αριθμοί;
Διακόσια σαράντα (240) δωμάτια έχει το ξενοδοχείο και οι θέσεις εργασίας σ' αυτό
είναι ογδόντα δύο (82). Φιλοξενούνται εκεί όταν είναι γεμάτο πάνω από εξακόσια
άτομα, τα οποία κατά περίπτωση, δεν μπορεί να είναι όλοι οι έλληνες, αλλά και
επισκέπτες από άλλες χώρες. Την ώρα που μιλάμε είναι κάποιες εκατοντάδες
τουρίστες από διάφορα σημεία της Ευρώπης στο «Preveza Beach» και αυτό είναι το
σημαντικό για την περιοχή μας και την τοπική οικονομία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ.
Γιαννακόπουλου, οι προοπτικές και για την άφιξη και διαμονή στο χώρο αυτό,
περισσότερων τουριστών, όπως επίσης και για την απασχόληση εργαζομένων, είναι
πολλές και βάσιμες.
Αυτό
θα είναι το κέρδος της περιοχής μας, που ανάλογα θα πρέπει να
εκτιμηθεί.
Πρώτο μέλημα η
ποιότητα.
Με
πολλές εμπειρίες στο χώρο του τουρισμού και των ξενοδοχείων ο Νίκος
Γαννακόπουλος, απ' την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το «Preveza Beach», έταξε την
ποιότητα στις υπηρεσίες και τα παρεχόμενα προϊόντα, ως πρώτο στόχο. Η ποιότητα
των υπηρεσιών, επιτεύχθηκε με μεγάλες προσπάθειες, μιας και το μεγαλύτερο μέρος
της επένδυσης, το απαιτούσαν οι υποδομές του χώρου, για να μπορεί να έχει την
ποιότητα. Έγιναν, κατά τον καλύτερο τρόπο τα πάντα και αντιμετωπίστηκαν
προχειρότητες, που τις κληρονόμησε απ' τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Στην
προσπάθεια που έκανε, περίμενε τους εκπροσώπους των υπηρεσιών, φιλικούς και
πρόθυμους να βοηθήσουν, αλλά στην πράξη διαπίστωσε πως ήταν εχθρικά διακείμενοι
απέναντί του και χωρίς καμιά ουσιαστική αιτία.
Σήμερα, δεν μπορεί κανένας να παρατηρήσει
το ελάχιστο πρόβλημα, ακόμη και σε λεπτομέρειες, που σ' έναν τέτοιο χώρο μπορεί
να υπάρχουν. Όλα είναι τακτοποιημένα κατά τον καλύτερο τρόπο.
Οι χώροι των εστιατορίων και των bars,
είναι μοναδικοί και ιδιαίτερα λειτουργικοί. Η καθαριότητα το βασικό
χαρακτηριστικό, αλλά και η εξυπηρέτηση του πελάτη, εξ ίσου σημαντική, με το
προσωπικό ιδιαίτερα εκπαιδευμένο, ώστε ο πελάτης να εξυπηρετείται άμεσα και
πάντα με καλή διάθεση.
Κάθε ημέρα στο χώρο του «Preveza Beach»,
λειτουργεί μπουφές, απ' τον οποίο ο κάθε ένοικος του ξενοδοχείου, μπορεί να
πάρει ότι επιθυμεί. Το εστιατόριο λειτουργεί, υπό την καθοδήγηση έμπειρου σεφ, ο
οποίος εργαζόταν για πολλά χρόνια σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας και φυσικά
επιμένει στην ποιότητα και την αισθητική του κάθε φαγητού, που παρουσιάζεται
κάθε ημέρα, πρωί, μεσημέρι και βράδυ στον μπουφέ, που δημιουργείται δίπλα στην
θάλασσα.
Παράλληλα
λειτουργεί και παιδικό εστιατόριο. Για τους μικρούς επισκέπτες του ξενοδοχείου,
είναι και πρόκληση και απόλαυση, όπως επίσης και για τους γονείς, που κατά έναν
τρόπο ξεγνοιάζουν και απολαμβάνουν και οι ίδιοι, την πολύ καλή
φιλοξενία.
Παράλληλα ο
παιδότοπος είναι μοναδικός κι εκεί, τα παιδιά βρίσκουν τον τρόπο, για να
περάσουν πολύ καλά.
Και τα καλύτερα.
Κάθε βράδυ, τους επισκέπτες του «Preveza
Beach», τους περιμένει και μια έκπληξη, η οποία όμως δεν είναι. απαγορευμένη για
την εποχή της κρίσης. Θα λέγαμε ότι την κάθε έκπληξη, την καθιστά πιο ελκυστική
και ο τιμοκατάλογος, μιας και ο επισκέπτης μπορεί να απολαμβάνει πράγματα, με το
ελάχιστο τίμημα, που δεν συμβαίνει και τόσο εύκολα στην περιοχή
μας.
Τρίτη και Πέμπτη, το
πρόγραμμα του ξενοδοχείου, το καλύπτουν οι αρτινοί Κώστας Κωστής και
Γιώργος Μαργώνης, οι οποίοι με τις εμφανίσεις τους κάθε ημέρα που
περνάει, φέρνουν όλο και περισσότερο κόσμο κοντά τους. Το πρόγραμμά τους
ιδιαίτερα αποδεκτό, αρχίζοντας με έντεχνο, για να καταλήξουν σε ρεμπέτικα και
λαϊκά, με μπουζούκι και κιθάρα, όργανα στα οποία και οι δυό έχουν αποδείξει πως
είναι δεξιοτέχνες.
Παρασκευή βράδυ, λειτουργεί η ταβέρνα,
στην οποία όλοι οι παριστάμενοι γίνονται μια παρέα και απολαμβάνουν τους
μεζέδες, που παρασκευάζονται εκείνη την ώρα στην ψησταριά. Αυτονόητο είναι ότι
υπάρχει και η ορχήστρα με ρεμπέτικα και λαϊκά, που δίνει τον δικό της τόνο στην
όλη ιστορία.
Το ίδιο και
το Σάββατο, που προσκεκλημένοι του «Preveza Beach» είναι δυό καλλιτέχνες, για να
παρουσιάσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα, το οποίο όσοι έχουν παρακολουθήσει,
επιμένουν να βρεθούν και πάλι εκεί.
Η μπυραρία - ουζερί, όπως έχει
διαμορφωθεί, είναι το ισχυρό ατού του ξενοδοχείου. Τα πάντα σε πολύ καλές τιμές.
Μπύρα με το μέτρο. Την παίρνεις πολύ φθηνά και την απολαμβάνεις με τους
εκλεκτούς μεζέδες, που ψήνονται εκείνη την ώρα στις ψησταριές που λειτουργούν
μεσημέρι και βράδυ. Βεβαίως δεν λείπουν και οι θαλασσινοί μεζέδες, οι οποίοι
είναι σκέτη πρόκληση.
Και
πολλές άλλες είναι οι εκπλήξεις, τις οποίες με τον καιρό και αναλυτικά την κάθε
μια, θα παρουσιάσουμε.
Οι πισίνες.
Οι πισίνες του ξενοδοχείου, λειτουργούν
υποδειγματικά. Το είδαμε και το καταγράφουμε, μιας και μας δημιούργησε την
καλύτερη εντύπωση. Όση ώρα λειτουργούν οι πισίνες, υπάρχει εκεί και ο
ναυαγοσώστης, διά παν ενδεχόμενο, θα λέγαμε. Οι συγκεκριμένες πισίνες, λόγω της
κατασκευής τους, δεν απαιτούν σύμφωνα με τη νομοθεσία ναυαγοσώστη, αλλά η
διεύθυνση του ξενοδοχείου, απασχολεί και ναυαγοσώστες, επισημαίνοντας ότι ας
είναι αχρείαστοι, αλλά πρέπει να υπάρχουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου