Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

''Δωδώνη'' και ΕΟΖ. Ο εφιάλτης θα φανεί στο τέλος !


Όσο απομακρύνεται ο άνθρωπος από τη Γη , τόσο μεγαλύτερο ρίσκο αναλαμβάνει! Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αυτοί που αντέχουν περισσότερο είναι οι άνθρωποι, που είναι πιο κοντά, στην Γη, στην Θεά Γη κατά τους Αρχαίους.Στη Γη βρίσκουνε καταφύγιο πάντα και οι άνθρωποι της πόλης ! Αυτό θα συμβεί και τώρα !

Αλήθεια πόσο κόσμο μπορούν να σώσουν οι εναπομείναντες αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες ; Και το σπουδαιότερο σε ποια Γη ;Η Γη φεύγει κάτω από τα πόδια μας, χωρίς να το έχουμε πάρει είδηση !Λιμάνια, αεροδρόμια, ολόκληρα εργοστάσια, έφυγαν ! 


Ακολουθούν τα βοσκοτόπια !Τα «μαύρα κοράκια» με τα γαμψά τους νύχια, κάνουνε κύκλους τώρα , πάνω από την Ήπειρο, φερμάρουνε και βουτάνε ! Πάει η «ΔΩΔΩΝΗ». Αύριο, θα ακολουθήσει το εργοστάσιο της Μεταλλουργικής στο Κεφαλόβρυσο !Και τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη. Το σενάριο των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), και των Κέντρων Κράτησης είναι έτοιμο στα συρτάρια τους ! 

Μια Ειδική Οικονομική Ζώνη θα περιλαμβάνει και ολόκληρα χωριά ! Με τους ανθρώπους μέσα ! Και όλα αυτά με την υποστήριξη δυστυχώς και τοπικών αρχόντων (βλέπε Δήμος Πωγωνίου) !Με την υποστήριξη και του τοπικού τύπου (βλέπε «Πρωινός Λόγος»)!

Εμείς λέμε ότι, αν οι αγρότες πρέπει να φωνάξουν μια φορά για να πάρουν τα λεφτά τους από το γάλα, που εδώ και κάτι μήνες έχουν παραδώσει , θα πρέπει να φωνάξουν εκατό φορές, για να μην τους πάρουνε, μέσω των ΕΟΖ, τα βοσκοτόπια τους. Και πολλοί, πάρα πολλοί δεν έχουνε ιδέα περί τίνος πρόκειται !( Ένας από τους βασικούς οργανωτές της χθεσινής μαχητικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά από το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν ήξερε καν τι σημαίνει ΕΟΖ ! Δεν είχε ακούσει απολύτως τίποτα ο άνθρωπος) !

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, τα πάντα είναι αλληλένδετα ! Καλλικράτης, Μνημόνιο, ένα, δύο, τρία, ΕΟΖ και για να επανέλθουμε στα δικά μας, η μη πληρωμή των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, την στιγμή που υπάρχουν μάλιστα χρήματα, όπως είπε και ο εκπρόσωπος της Εταιρίας, αποβλέπει όχι μόνο στην διάλυση των κτηνοτροφικών μονάδων, στην εξαθλίωση των κτηνοτρόφων σήμερα , στην ταπείνωση τους , αλλά πρώτιστα στην πιο άνετη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), στην δημιουργία τεράστιων ιδιωτικών εκτάσεων γης, όπου οι κτηνοτρόφοι από νοικοκυραίοι θα μετατραπούν σε δούλους του κάθε επενδυτή!

Υ.Γ Οι κτηνοτρόφοι μας «απάνω στα ψηλά βουνά » έχουν ακόμα χρόνο για περισυλλογή : - Υπήρχαν μεμονωμένοι άνθρωποι, φορείς, π.χ Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, αλλά και κόμματα που είχαν προειδοποιήσει «ότι ο εφιάλτης θα φανεί στο τέλος » !

 Εδώ είμαστε τώρα Το τέλος των κτηνοτρόφων της Ελλάδας, αρχίζει από την Ήπειρο. Τεράστια η ευθύνη των κτηνοτρόφων αλλά και όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά!

Ομάδα Πρωτοβουλίας ενάντια στην ΕΟΖ

http://epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: