Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

''Είμαστε στο σωστό δρόμο. Έχουμε γίνει αποικία χρέους''.



Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο, ο κ. Στουρνάρας, ο γνωστός για τις "επιτυχημένες" προβλέψεις του, όταν ακόμη ήταν επικεφαλής του ΙΟΒΕ, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2011 και θα βγει πάλι στις χρηματαγορές, διαβεβαίωσε τους Βουλευτές και τον Ελληνικό λαό, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, ότι συνδυάζουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη.


Την παραμονή της άφιξης του προϊσταμένου του κ. Σόιμπλε, για να δείξει πόσο καλός μαθητής του είναι και για να αποσπάσει ένα καλό λόγο για τη Συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, από το στόμα του αυτοκράτορα, αναμάσησε, ως καλό παπαγαλάκι, το νεοφιλελεύθερο δόγμα του Βερολίνου, ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η δημοσιονομική σταθερότητα.


Είμαστε στο σωστό δρόμο λοιπόν, κατά τον κ. Στουρνάρα, η εξαετής ύφεση της Ελληνικής οικονομίας, προβλέπεται να συνεχιστεί για δύο ακόμη τουλάχιστον χρόνια, με τις εκτιμήσεις για εφέτος να αναθεωρούνται συνεχώς προς τα πάνω.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, έχουμε απωλέσει το 25% του ΑΕΠ μέσα σε 3 χρόνια, κάτι που δεν έχει προηγούμενο σε όλο τον κόσμο σε καιρό ειρήνης.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, ο ΟΟΣΑ στην πρόσφατη εξαμηνιαία έκθεσή του προβλέπει ότι και το 2014, για έβδομο συνεχή χρόνο θα έχουμε ύφεση -1,2%, η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 28,4% από 27,8% το 2013 και το χρέος από 175,1% το 2013 θα ανέβει στο 180,6% το 2014.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα έχουμε αρνητικό πληθωρισμό -0,9%, που σημαίνει ότι η Ελληνική οικονομία έχει μπει σε φάση αποπληθωρισμού, είναι δηλαδή στην ουσία νεκρή, την ίδια στιγμή που οι πολυεθνικές και τα καρτέλ ανενόχλητα αυξάνουν συνεχώς τις τιμές σε βασικά είδη διαβίωσης όπως τα τρόφιμα.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, 65.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη βάλει λουκέτο με τον αριθμό τους να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και η μεσαία τάξη έχει καταστραφεί .
Είμαστε στο σωστό δρόμο, η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, παρά τη συντριβή των μισθών και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, έχει κατρακυλήσει 21 θέσεις στον Παγκόσμιο Πίνακα Ανταγωνιστικότητας, μένοντας πίσω από Ρουάντα, Μποτσουάνα, Ναμίμπια.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, η βιομηχανική παραγωγή συνεχώς μειώνεται και η παραγωγική βάση της χώρας αποσαθρώνεται.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.500.000 και σε αυτούς προστίθενται οι χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι που απολύονται μαζικά κατόπιν εντολών της Τρόικας, η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 61%, ενώ οι πλέον εξειδικευμένοι και μορφωμένοι, φεύγουν μαζικά από τη  χώρα μας για να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας, που δεν έχουν ξοδέψει τίποτα για την επιμόρφωσή τους. 
Είμαστε στο σωστό δρόμο, πάνω από 400.000 οικογένειες αντιμετωπίζουν το φάσμα της πλήρους ένδειας καθώς δεν έχει εργασία ούτε ένα μέλος τους.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, πάνω από 4.000 συνάνθρωποί μας έχουν αυτοκτονήσει βιώνοντας το αίσθημα της πλήρους ταπείνωσης και του απόλυτου αδιέξοδου.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, χιλιάδες νεόπτωχοι, δημιουργήματα της πολιτικής των μνημονίων, καταφεύγουν στα συσσίτια ενώ άλλοι αναζητούν την τροφή τους στα σκουπίδια.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, έχουν συντριβεί οι μισθοί και έχουν καταλυθεί ακόμη και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα ενώ έχει δημιουργηθεί μια εργασιακή ζούγκλα με τους εργαζόμενους να έχουν μετατραπεί σε σύγχρονους δουλοπάροικους.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, οι συντάξεις έχουν μετατραπεί σε προνοιακά επιδόματα και τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά το κούρεμα των ομολόγων τους από το PSI του κ. Βενιζέλου και τη μείωση εισφορών λόγω αύξησης της ανεργίας, καταρρέουν.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, με τις νέες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις στην ουσία καταργείται η κοινωνική ασφάλιση και ανοίγεται ο δρόμος για την ιδιωτική ασφάλιση.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, το σύστημα υγείας με τις μειώσεις των δαπανών, το κλείσιμο και τη συγχώνευση νοσοκομείων και τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ καταρρέει.
 Είμαστε στο σωστό δρόμο, το Κράτος Πρόνοιας και η μέριμνα για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες απλά δεν υφίσταται πλέον.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, καταργήσαμε την Τεχνική εκπαίδευση και η δημόσια παιδεία με τη συγχώνευση Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, σχολείων και τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών οδηγείται σε διάλυση.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, ξεπουλάμε έναντι πινακίου φακής όλη τη Δημόσια Περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας που έχουν δημιουργηθεί με τον κόπο και το μόχθο του Ελληνικού λαού.
Είμαστε στο σωστό δρόμο, για να επιτευχθούν όλα αυτά από την Κυβέρνησή μας έχουν καταπατηθεί βασικά δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα του Ελληνικού λαού. 
 
Το τέλος αυτού του δρόμου, που έχει χαραχτεί με αρχιτέκτονες την Κα. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε και εργολάβους τους εδώ εντολοδόχους τους της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, οδηγεί σε μια χώρα - αποικία χρέους - χωρίς Δημόσια Περιουσία, χωρίς Κοινωνικό Κράτος και χωρίς Εργασιακά και Δημοκρατικά Δικαιώματα για τους πολίτες της. Σε ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο, πρωτόγνωρο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, κάτι που αποτελεί τη βαθύτερη επιδίωξη των καταστροφικών μνημονίων, που θα εξαχθεί εφόσον πετύχει και στις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες.


Η εξέλιξη αυτή μπορεί να αποτραπεί μόνο με τους αγώνες του Ελληνικού λαού, που σε συντονισμό με τους αγώνες των λαών των χωρών της Νότιας Ευρώπης, θα επιβάλουν έναν άλλο προοδευτικό  δρόμο ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: