Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Tρόμος στους βαρόνους μετά την προφυλάκιση του Βίκτωρα Ρέστη παρότι κατέβαλε τα 5,8 εκατ.


Την προσωρινή κράτηση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη ως υπόπτου φυγής αποφάσισαν η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας που διενεργούν κυρία ανάκριση για την υπόθεση του δανείου των 5,8 εκατομμυρίων που φέρεται να κατέληξε στον ίδιο από την τράπεζα FBB, της οποίας ήταν μεγαλομέτοχος μέχρι πρότινος. 


Η εξέλιξη αυτή αποτελεί έκπληξη πρώτου μεγέθους δεδομένου πώς ο εφοπλιστής κατέβαλε το ποσό των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ στον εκκαθαριστή της τράπεζας πριν ξεκινήσει την απολογία του, γεγονός που δεν καταργεί μεν την ποινική διαδικασία σε βάρος του αλλά σίγουρα αποτελεί κεντρικό υπερασπιστικό του ατού. 

Χαρακτηριστικό δε είναι πως αν η διαφορά αυτή ήταν μεταξύ δυο ιδιωτών, με την καταβολή των χρημάτων ο κ. Ρέστης θα είχε αθωωθεί. 

Ο εφοπλιστής στην διάρκεια της πολύωρης απολογίας αρνήθηκε πώς κατέληξαν στον ίδιο 5,8 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως δάνειο από την τράπεζα FBB, της οποίας ήταν βασικός μέτοχος μέχρι πρότινος. 

Ο εφοπλιστής μάλιστα κατέθεσε στον εκκαθαριστή της τράπεζας το επίμαχο ποσό, πριν ξεκινήσει την απολογία του. Σύμφωνα με τον συνήγορο του κ. Πέτρο Μάχα, ο εφοπλιστής τονίζει ότι ουδέποτε ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό πλην όμως για λόγους ηθικής τάξης κατέθεσε τα χρήματα στον εκκαθαριστή, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να το διεκδικήσει από τον πραγματικό δανειολήπτη. Υπέδειξε μάλιστα έναν πρώην στενό του συνεργάτη και ήδη καταζητούμενο ως το πρόσωπο που οικειοποιήθηκε τα χρήματα. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μάχας το συνολικό ποσό που κατέβαλε ο εντολέας του έφθασε με τους τόκους και τα έξοδα στα περίπου 6,2 εκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων απο την ανακρίτρια τόσο για την επίμαχη υπόθεση όσο και για άλλες όπως για αυτήν των ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και κάποιων προστίμων που είχαν επιβληθεί σε εταιρεία του.

Ο εφοπλιστής φέρεται να έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις για όλα ενώ στο υπόμνημα που κατέθεσε προσκόμισε, σύμφωνα με την υπεράσπιση του,  έγγραφα και παραστατικά που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του. 

Από τον Παναγιώτη Στάθη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: