Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Φωτογραφικό αφιέρωμα από την καθημερινότητα του Μάλι.


 Οι κρίσεις στο Μάλι της Αφρικής και στη γύρω περιοχή από αυτό, διαμορφώνονται από μιά διασταύρωση διάφορων τάσεων, που έχουν να κάνουν με την επιστική ανασφάλεια και την ερημοποίηση, που συνδέονται με την επισιτική αλλαγή. Επιβαρύνουν την κατάσταση και η έλλειψη δημοκρατίας και η αύξηση του πληθυσμού, με περιορισμένες προοπτικές απασχόλησης. 



Με μια κυβέρνηση εξασθενημένη από ένα πρόσφατο  πραξικόπημα, το πολιτικό σύστημα δεν είναι σε θέση να διατηρήσει την πρόσβασή του στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου μαχητικές,ριζοσπαστικές ισλαμικές δυνάμεις, επηρεασμένες από ξένα κέντρα αποφάσεων, διατηρούν  υπό έλεγχο.   Επιπλέον, η περιοχή είναι στο έλεος μιας σημαντικής κρίσης τροφίμων. 

Η σταθερότητα του Μάλι έχει σημασία για δύο λόγους για την ασφάλεια της περιοχής

 Πρώτον, η Πολιτική κρίση του επηρρεάζει και  είναι μια απειλή για τη σταθερότητα  όλης της περιοχή. 
Δεύτερον, η αστάθεια σε συνδυασμό με την κρίση των τροφίμων έχουν μαζί, οξείες ανθρωπιστικές συνέπειες. 
Ανθρωπιστικές οργανώσεις αγωνίζονται να καλύψουν τις βασικές ανάγκες. 
Το θετικό είναι ότι οι βιομηχανίες  του Μάλι, του χρυσού και του βαμβακιού είναι σε υποτυπώδη καλή κατάσταση, κυρίως επειδή βρίσκενται στο νότο, όπου τα πράγματα είναι σχετικά ήρεμα. 
Το Μάλι θα πρέπει να επενδύσει στη μετάβαση του πίσω, στην πολιτική διακυβέρνηση του, μέσω των εκλογών και να ξαναπάρει από τους φανατικούς μουσουλμάνους  το βόρειο έρημο πλέον τμήμα. 
 Η σταθερότητα στο Μάλι,  που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός  χρυσού στην Αφρική, είναι σημαντική για την παγκόσμια αγορά χρυσού. Όπως επίσης, αλλά σε μικρότερο βαθμό η σταθερότητα επηρεάζει την αγορά βάμβακος.













































































Δεν υπάρχουν σχόλια: