Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Το νερό ... επιστρέφει στο Ανώγειο. Ο Δήμος Ζηρού, φαίνεται ότι δρομολογεί οριστική λύση στο οξύ πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα.

Το νερό...επιστρέφει στο Ανώγειο...

Το νερό νεράκι έχουν πει οι κάτοικοι του Ανωγείου οι οποίοι στις αρχές Μαΐου με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της βουλής των Ελλήνων, τους βουλευτές του νόμου Πρέβεζας, τον περιφερειάρχη Ηπείρου, τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, τον δημαρχο και το Δ.Σ. του δήμου Ζηρού, υπογραμμίζοντας το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του χωριού.

Ο Δήμος Ζηρού, λίγους μήνες μετά, φαίνεται ότι δρομολογεί οριστική λύση στο οξύ πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα Ανωγείου, κάνοντας την αρχή με την υπογραφή της μελέτης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης η υπογραφή της οποίας έγινε πριν από λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την σύνδεση αγωγού με την γεώτρηση έτσι ώστε το νερό να φτάνει σε όλα τα σπίτια και να πάψει να υφίσταται το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον την περιοχή.

«Το Ανώγειο είναι η τελευταία κοινότητα του Νομού που δεν έχει νερό και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» τονίζει ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, υπογραμμίζοντας πως οι προσπάθειες για την υδροδότηση της περιοχής είναι συνεχείς και ειδικά από το Σεπτέμβριο του 2011 όπου έγινε δοκιμαστική άντληση σε πηγή της περιοχής.

Τα προβλήματα έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι με αλλεπάλληλες επιστολές του προς κάθε αρμόδια αρχή περιγράφουν την κατάσταση που βιώνουν και ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας.

Ο προυπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 15.000 ευρώ , χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ενώ στο αντικείμενο της περιλαμβάνονται η εκπόνηση της οριστικής υδραυλικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης .

Η διάρκεια για την ολοκλήρωσή της είναι οι έξι μήνες ενώ ο κ.Γιολδάσης υπογραμμίζει ότι ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη κατασκευή του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: