Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Φωτογραφικό αφιέρωμα, στις πρόσφατες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις της Βραζιλίας.


Τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες, είναι αυτόματη μετάφραση της google από το αγγλικό κείμενο.


Εκατομμύρια Βραζιλιάνοι βγήκαν στους δρόμους και  διαδήλωσαν κατά της ανεργίας, της φτώχειας, της υποχώρησης των κοινωνικών δαπανών, την αύξηση των τιμών στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και των  υψηλών δαπανών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.  Αυτή του Ιουνίου του 2013 ήταν η τελευταία, σε ένα κύμα των διαμαρτυριών, που άρχισαν  το καλοκαίρι του 2012, με εκείνη κατά  της πολιτικής αυξήσεων των ναύλων και αργότερα επεκτάθηκαν και σε άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων πληθυσμών, των αμβλώσεων, των  γάμων ομοφυλοφίλων,  τις κακές δημόσιες υπηρεσίες  και γενικά τη δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση της χώρας, την οποία πολλοί θεωρούν ως διεφθαρμένη. Η αναταραχή ήταν η μεγαλύτερη και επαχθέστατη για την κυβέρνηση, αν και η Βραζιλία έχει δει πολλές τέτοιες διαμαρτυρίες, τις δύο  τελευταίες δεκαετίες. 



Διαδηλωτές αντανακλώνται στη γυάλινη επιφάνεια του κτιρίου, αριστερά, καθώς πορεία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία, στις 17 Ιουνίου. Διαμαρτυρίες στη Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και άλλες πόλεις της Βραζιλίας, που εκτός από ένα 10-σεντ αύξηση στην ναύλοι μέσων μαζικής μεταφοράς, έχουν σαφώς προχωρήσει πέρα από αυτό το θέμα να αξιοποιήσει σε ευρεία απογοήτευση στη Βραζιλία για ένα υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης, οι πολιτικοί αντιμετωπίζονται ευρέως ως διεφθαρμένους και αξιολύπητος συστημάτων δημόσιας εκπαίδευσης, της υγείας και των μεταφορών και να έρθουν, όπως το έθνος φιλοξενεί το Confederations Cup τουρνουά ποδοσφαίρου και προετοιμάζεται για την παπική επίσκεψη του επόμενου μήνα. (Felipe Dana / Associated Press) 


Οι διαδηλωτές μαζεύτηκαν σε τουλάχιστον επτά πόλεις της Βραζιλίας στις 17 Ιουνίου για άλλον ένα γύρο των διαδηλώσεων εκφράζουν δυσαρέσκεια για τη ζωή στη χώρα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων, όπως η τρέχουσα Κύπελλο Συνομοσπονδιών και παπική επίσκεψη τον επόμενο μήνα. (Victor R. Caivano / Associated Press) 


Ένας αστυνομικός κρατά ένα δάκρυ χειροβομβίδα αερίου καθώς αντιμετωπίζουν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ενάντια κυβερνητική σπατάλη και τη διαφθορά και τη χρήση των δημόσιων κονδυλίων για την οργάνωση διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου, σε Niteroi, το Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 25 Ιουνίου. (Yasuyoshi Chiba / AFP / Getty Images) 


Ένας διαδηλωτής κρατά μια βραζιλιάνικη σημαία μπροστά από ένα κάψιμο οδόφραγμα στις 17 Ιουνίου κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Οι διαδηλωτές μαζεύτηκαν σε τουλάχιστον επτά πόλεις της Βραζιλίας για άλλον ένα γύρο των διαδηλώσεων εκφράζουν δυσαρέσκεια για τη ζωή στη χώρα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων, όπως η τρέχουσα Κύπελλο Συνομοσπονδιών και παπική επίσκεψη τον επόμενο μήνα. (Felipe Dana / Associated Press) 


Ένας διαδηλωτής παρακολουθεί μια διαμαρτυρία ενάντια στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και την κυβέρνηση του προέδρου Dilma Rousseff Βραζιλίας στο Ρεσίφε Πόλη στις 20 Ιουνίου. (Ricardo Moraes / Reuters 


Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία κοντά στην περιοχή όπου ένα οδόφραγμα που είχε οριστεί για να εμποδίσουν την πρόσβαση σε Mineirao γήπεδο στο Belo Horizonte, Βραζιλία, στις 26 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του ημιτελικού αγώνα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών μεταξύ της Βραζιλίας και της Ουρουγουάης. (Sebastiao Moreira / Ευρωπαϊκή Pressphoto Agency) 


Μια άλματα άνθρωπος πάνω από την καύση ελαστικών πυρπολήθηκε από τους ανθρώπους που μπλοκάρει επίσης την πρόσβαση σε Garrincha Mane Μπραζίλια, ένα από τα έξι γήπεδα υποδοχής για την επερχόμενη Confederations Cup, για να διαμαρτυρηθούν εν μέρει ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης των δαπανών για το 2014 FIFA World Cup, στις 14 Ιουνίου. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι η διαμαρτυρία είχε οργανωθεί από την Αστέγων Εργατικό Κίνημα (MTst), η οποία αγωνίζεται να μειώσει έλλειψη στέγης της Βραζιλίας με την οργάνωση επαγγέλματα καταληψίες »σε εγκαταλελειμμένα κτίρια της κυβέρνησης. Βραζιλία αντιμετωπίζει την Ιαπωνία το Σάββατο στο Garrincha Mane στο εναρκτήριο παιχνίδι των δύο εβδομάδων Κύπελλο Συνομοσπονδιών, μια δοκιμαστική λειτουργία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους. (Yasuyoshi Chiba / AFP / Getty Images) 



Μια Munduruku Ινδικό στέκεται μπροστά από φύλακες προστασίας Planalto Palace κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας, όπου Munduruku Ινδοί εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας από την είσοδο του παλατιού, στη Μπραζίλια στις 6 Ιουνίου. Οι Ινδοί από την λεκάνη του Αμαζονίου διαδηλώνουν κατά των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ιθαγενών και ζητώντας την αναστολή της κατασκευής του Belo Monte υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στον ποταμό Xingu, ένα τεράστιο έργο που αποσκοπεί στην τροφοδότηση ταχέως αυξανόμενη ζήτηση της Βραζιλίας για την ηλεκτρική ενέργεια. (Lunae Parracho / Reuters) 


Μια Munduruku Ινδικό στέκεται φρουρός στα γραφεία του Ινδικού Υποθέσεων της Βραζιλίας γραφείο (FUNAI) έδρα μετά από έφοδο του κτιρίου με άλλους στην Μπραζίλια 10 Ιουνίου. (Lunae Parracho / Reuters) 


Munduruku υπόλοιπο Ινδοί στο αμφιθέατρο των ινδικών υποθέσεων της Βραζιλίας γραφείο (FUNAI) έδρα, ενώ καταλαμβάνει το κτίριο στη Μπραζίλια στις 10 Ιουνίου. (Lunae Parracho / Reuters) 


Οι μπάλες ποδοσφαίρου που σημειώνονται με κόκκινο σταυροί που φυτεύτηκαν από τα μέλη των ΜΚΟ Rio de Paz (Rio Peace) κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στην παραλία Copacabana στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 22 Ιουνίου. Η διαμαρτυρία ήταν μια έκκληση προς την κυβέρνηση να έχουν την εκπαίδευση, την υγεία και τις δημόσιες υπηρεσίες να επιτύχουν τα ίδια πρότυπα όπως και τα FIFA στάδια του Παγκόσμιου Κυπέλλου, σύμφωνα με την οργάνωση. (Pilar Olivares / Reuters) 


Ευαγγελικοί Χριστιανοί συμμετέχουν στην «Πορεία για την οικογένεια" διαδήλωση κατά τους γάμους ομοφυλοφίλων και την άμβλωση, μπροστά του Εθνικού Κογκρέσου στη Μπραζίλια τον Ιούνιο. Η άνοδος των ευαγγελιστών χριστιανών ως μια συντηρητική πολιτική δύναμη στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει θέσει το Εργατικό Κόμμα ερώτημα «σε επιφυλακή και οδήγησε Πρόεδρο Dilma Rousseff ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του το 2014 να διορίσει ευαγγελική επίσκοπος στην κυβέρνησή της. Η αυξανόμενη επιρροή των ευαγγελικών εκκλησιών φέρνει, επίσης, κοινωνικά και ηθικά ζητήματα όπως η άμβλωση στο κέντρο της εθνικής ατζέντας, μερικοί λένε σε βάρος των πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ισχυρής ανάπτυξης για την έβδομη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. (UESLEI Marcelino / Reuters) 


Βραζιλιάνοι παρακολουθήσετε ένα μήνυμα από τον Πρόεδρο Dilma Rousseff Βραζιλίας μεταδόθηκε ζωντανά στο σταθμό των λεωφορείων στην Μπραζίλια, Βραζιλία, στις 21 Ιουνίου. Ο πρόεδρος έκλεισε σχεδόν σιωπή της για περισσότερο από μια εβδομάδα μαζικών, βίαιες διαδηλώσεις, λέγοντας σε μια προνομιακή τηλεοπτική μετάδοση το χρόνο Παρασκευής ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις ήταν μέρος μιας ισχυρής δημοκρατίας, αλλά ότι η βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Υποσχέθηκε να κάνει βελτιώσεις στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά είπε ότι δεν μπορεί να γίνει εν μία νυκτί. (Eraldo Peres / Associated Press) 


Μια γυναίκα άσματα συνθήματα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Avenida Conde Boa Vista στο κέντρο του Recife, Βραζιλία, στις 20 Ιουνίου. Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν ενάντια στη διαφθορά και το κόστος του Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 είναι επίσης θυμωμένος με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της επιρροής δίκτυο Globo, που κατηγορούνται για μειωτικό κυκλοφορία τους. (Yasuyoshi Chiba / AFP / Getty Images) 


Ένας διαδηλωτής κοιμάται μέσα σε μια σκηνή την πέμπτη ημέρα της σκηνές που είχαν στήσει μπροστά από την κατοικία του Ρίο ντε Τζανέιρο κυβερνήτης Sergio Cabral, στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 26 Ιουνίου. Δεκάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι έχουν βγει στους δρόμους αυτό το μήνα στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις σε 20 χρόνια, που τροφοδοτείται από μια σειρά καταγγελιών που κυμαίνονται από φτωχές δημόσιες υπηρεσίες για το υψηλό κόστος των γηπέδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου και της διαφθοράς. (Lucas Landau / Reuters) 


Ένας διαδηλωτής ζωγραφίζει το πρόσωπο ενός φίλου πριν από μια διαμαρτυρία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μία από τις πολλές τέτοιες διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας στις 20 Ιουνίου. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της Βραζιλίας την Πέμπτη σε μια αναπτυσσόμενη διαμαρτυρίας που είναι υποκλοπή στην οργή ​​σε φτωχές δημόσιες υπηρεσίες, αστυνομική βία και τη διαφθορά της κυβέρνησης. (Sergio Moraes / Reuters) 


Διαδηλωτές βρίσκονται μπροστά σε μια γραμμή της αστυνομίας κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητική διαδήλωση μπροστά από το Εθνικού Κογκρέσου της Βραζιλίας στην Μπραζίλια, Βραζιλία, στις 20 Ιουνίου. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Βραζιλιάνοι ξεχύθηκαν στους δρόμους τουλάχιστον 80 πόλεις της Βραζιλίας Πέμπτη διαδηλώσεις για την ανανεωμένη ζητεί να δοθεί τέλος στη διαφθορά της κυβέρνησης και αιτήματα για καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες. (Eraldo Peres / Associated Press) 


Οι άνθρωποι συγκεντρώνονται κοντά στο Estadio Garrincha Mane Μπραζίλια Nacional για να διαμαρτυρηθούν για την κατανομή των κονδυλίων προς το Confederations Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους σε μια εποχή που η Βραζιλία έχει απόλυτη ανάγκη από επενδύσεις και σε άλλους τομείς, υποστηρίζουν στις 15 Ιουνίου πριν από εναρκτήριο αγώνα Συνομοσπονδία μεταξύ της Βραζιλίας και την Ιαπωνία. (Beto Barata / AFP / Getty Images) 


Οι άνθρωποι διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των λεωφορείων και του μετρό ναύλων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία, στις 13 Ιουνίου. Χιλιάδες διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους σε δύο μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας, διαμαρτυρόμενοι για 10 σεντ αύξηση των λεωφορείων και του μετρό ναύλων. (Nicolas Tanner / Associated Press) 


Διαδηλωτές διαμαρτύρονται σε Μπέλο Οριζόντε στις 21 Ιουνίου εναντίον υψηλότερες δημόσιες ναύλους μεταφοράς και τη χρήση των δημόσιων κονδυλίων να διαταράξουν διεθνείς διοργανώσεις ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Dilma Rousseff θα δώσει ένα τηλεοπτικό διάγγελμά του προς το έθνος Παρασκευή, μία ημέρα μετά πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν για να απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, το γραφείο της είπε. (Nelson Almeida / Agence France-Presse) 


Οι μαθητές προσπαθούν να σπάσει την πόρτα του κτιρίου Δημαρχείου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας στις 18 Ιουνίου εναντίον μιας πρόσφατης ανόδου στη δημόσια λεωφορεία και το εισιτήριο του μετρό 3 με 3,20 ρεάλ (1,50 δολάρια). Πρόεδρος Dilma Rousseff ορκίστηκε την Τρίτη για να ακούσετε νέους στάσης μεγαλύτερες διαδηλώσεις της Βραζιλίας σε 20 χρόνια σε ένα ξέσπασμα της οργής για το τεράστιο κόστος της στάσης γεγονότα όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. (Miguel Schincariol / AFP / Getty Images) 


Διαδηλωτές κύμα εθνική σημαία της χώρας τους στη Λεωφόρο Paulista, όπου πλήθη συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την αντιστροφή της αύξηση των ναύλων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στις 20 Ιουνίου. Πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των κορυφαίων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου της για την Παρασκευή το πρωί, πάνω από μια εβδομάδα μετά την έναρξη των διαμαρτυριών. Όμως, οι διαμαρτυρίες που μαινόταν σε ολόκληρη τη Βραζιλία αργά την Πέμπτη και την Παρασκευή σε εμπλουτίστηκαν με τη βία, καθώς οι άνθρωποι ξέσπασε το θυμό σε μια λιτανεία των καταγγελιών, από την υψηλή φορολογία της διαφθοράς σε αύξηση των τιμών. (Nelson Antoine / Associated Press) 


Ένας αξιωματικός της αστυνομίας από τις ειδικές πυροβολεί Chope μονάδα με ένα δάκρυ όπλο του φυσικού αερίου αργά στις 19 Ιουνίου για να διαλύσει διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο κέντρο της Niteroi, 10 χλμ. από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι διαδηλωτές αγωνίστηκαν αστυνομία αργά στις 19 Ιουνίου, ακόμα και μετά από τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας επανέρχεται τις αυξήσεις των ναύλων διαμετακόμισης που προκάλεσε σε δύο εβδομάδες από διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο. Η υποχώρηση των ναύλων στο Σάο Πάολο και του Ρίο ντε Τζανέιρο σηματοδότησε μια σημαντική νίκη για τις διαδηλώσεις, που είναι η μεγαλύτερη της Βραζιλίας έχει δει εδώ και δύο δεκαετίες. (Christophe Simon / AFP / Getty Images) 


Μια γυναίκα λαμβάνει ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητική διαδήλωση στην αδελφή της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο Niteroi, Βραζιλία, στις 19 Ιουνίου. Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο ηγέτες της πόλης, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αντιστραφεί η αύξηση των λεωφορείων και του μετρό ναύλους που πυροδοτείται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Πολλοί άνθρωποι αμφέβαλε ότι η κίνηση θα ηρεμήσει τις διαδηλώσεις που έχουν προχωρήσει πολύ πιο πέρα από την οργή ​​τους για τις αυξήσεις των ναύλων σε κοινόχρηστο κραυγές ενάντια στη φτωχή δημόσιες υπηρεσίες. (Silvia Izquierdo / Associated Press) 


Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε βρίσκεται στο έδαφος μετά από σύγκρουση με διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία, στις 17 Ιουνίου. Αξιωματικοί στο Ρίο με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ, όταν μια ομάδα διαδηλωτών εισέβαλαν το κράτος νομοθετικής συνέλευσης και πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον αστυνομικών, καθώς οι διαδηλωτές μαζεύτηκαν σε τουλάχιστον επτά πόλεις της Βραζιλίας Δευτέρα, για άλλον ένα γύρο των διαδηλώσεων εκφράζουν δυσαρέσκεια για τη ζωή στη χώρα, αυξάνοντας ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων, όπως η τρέχουσα Κύπελλο Συνομοσπονδιών και παπική επίσκεψη τον επόμενο μήνα. (Felipe Dana / Associated Press) 


Ένας διαδηλωτής σταματά την κυκλοφορία κρατώντας μια πινακίδα κατά τη διάρκεια μια πορεία απαιτώντας δωρεάν δημόσιες μεταφορές και κατά τα χρήματα χύνεται σε στάδια για τη φιλοξενία της τρέχουσας Confederations Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους, στο σταθμό των λεωφορείων, στην Μπραζίλια, Βραζιλία, στις 19 Ιουνίου. Άλλο ένα βράδυ παρελάσεων μάζας γύρω από τη Βραζιλία και σχεδόν μια εβδομάδα αναταραχής έχει συγκλονίσει τους ηγέτες της χώρας πριν από μια παπική επίσκεψη τον επόμενο μήνα και το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους τουρνουά ποδοσφαίρου. (Eraldo Peres / Associated Press) 


Οι αστυνομικοί στέκονται σε μια γραμμή σε ένα δρόμο που αντιμετωπίζουν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας από τους φοιτητές και τα μέλη της «Δωρεάν πέρασμα" κίνημα, να απαιτήσει να γίνουν βελτιώσεις στο σύστημα δημόσιων μεταφορών, στο σταθμό των λεωφορείων στο κέντρο της Μπραζίλια στις 19 Ιουνίου . Μεταφορά αυτού του μήνα αυξήσεις ναύλων, η οποία ήρθε ως τη Βραζιλία παλεύει με ετήσιο πληθωρισμό 6,5 τοις εκατό, προκάλεσε μια groundswell άλλων καταγγελιών, με αποτέλεσμα οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις να σαρώνουν τη Βραζιλία σε περισσότερα από δύο δεκαετίες. (UESLEI Marcelino / Reuters) 


Μια αγνώστων στοιχείων άτομο φέρει μια τηλεόραση από ένα κατάστημα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας στις 18 Ιουνίου εναντίον μιας πρόσφατης ανόδου στη δημόσια λεωφορεία και το εισιτήριο του μετρό 3 με 3,20 ρεάλ (1,50 δολάρια). Πρόεδρος Dilma Rousseff ορκίστηκε την Τρίτη για να ακούσετε νέους στάσης μεγαλύτερες διαδηλώσεις της Βραζιλίας σε 20 χρόνια σε ένα ξέσπασμα της οργής για το τεράστιο κόστος της στάσης γεγονότα όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. (Daniel Guimaraens / AFP / Getty Images) 


Ένας διαδηλωτής κοιτάζει βανδαλισμούς αυτόματες ταμειακές μηχανές σε μια τράπεζα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία, στις 17 Ιουνίου. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές διαμαρτυρίες σε τουλάχιστον οκτώ πόλεις στη Βραζιλία Δευτέρα διαδηλώσεις που εξέφρασε τις βαθιές απογοητεύσεις Βραζιλιάνοι αισθάνονται σχετικά με τη μεταφορά βαρέων φορολογικών επιβαρύνσεων αλλά και λαμβάνουν αξιολύπητος επιστρέφει στη δημόσια εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλεια και τη μεταφορά. Αξιωματικοί στο Ρίο με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ, όταν μια ομάδα διαδηλωτών εισέβαλαν στην κρατική νομοθετική συνέλευση και αργότερα υπέστη βανδαλισμούς και λεηλάτησαν ακίνητα στην περιοχή. (Victor R. Caivano / Associated Press) 


Ένας εργαζόμενος Δημαρχείο δημιουργεί μια σκαλωσιά για να αλλάξετε τα παράθυρα που ήταν σπασμένα από διαδηλωτές την παραμονή στο κέντρο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στις 19 Ιουνίου. (Mauricio Lima για το The New York Times) 


Ένας νεαρός Βραζιλιάνος διαδηλωτής ικετεύει να εισέλθει ένα βενζινάδικο να αναζητήσουν καταφύγιο από τη χρέωση ΜΑΤ κατά τη διάρκεια ταραχών μετά μια επίδειξη ενώνονται με εκατοντάδες χιλιάδες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία, στις 20 Ιουνίου. Βραζιλιάνοι βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι κατά της διαφθοράς και της ανόδου των τιμών. (Oliver Weiken / Ευρωπαϊκή Pressphoto Agency) 


Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι παραστεί σε διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς και της ανόδου των τιμών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία, στις 20 Ιουνίου. (Oliver Weiken / Ευρωπαϊκή Pressphoto Agency) 


Οι αστυνομικοί φρουρούν ως κάτοικοι της Rocinha φαβέλα διαδηλώσουν ενάντια ενάντια στην κατάχρηση εξουσίας, τη διαφθορά, τα υψηλότερα ναύλοι μεταφοράς και τη χρήση των δημόσιων κονδυλίων για την οργάνωση διεθνούς τουρνουά ποδοσφαίρου, στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 25 Ιουνίου. Βραζιλία αντιμετωπίζει σήμερα πρωτοφανή κοινωνική αναταραχή, που χαρακτηρίζεται από σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις στους δρόμους για να απαιτήσουν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη πολιτική διαφθορά, οι διαμαρτυρίες έρχονται όπως η Βραζιλία φιλοξενεί μια δοκιμαστική λειτουργία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που ονομάζεται το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. (Christophe Simon / AFP / Getty Images) 


Ένας άνδρας στο έδαφος πιάνει το κεφάλι του, αφού όπως τραυματίστηκε από ένα βλήμα που τροφοδοτούνται από την αστυνομία και δακρυγόνα γεμίζει τον αέρα κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας έξω από το Minerao γήπεδο κατά τη διάρκεια ποδοσφαίρου Confederations Cup αγώνα ανάμεσα στην Ιαπωνία και το Μεξικό στο Belo Horizonte, Βραζιλία, στις 22 Ιουνίου . Χιλιάδες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων πήρε και πάλι σε δρόμους σε διάφορες πόλεις της Βραζιλίας Σάββατο μετά ο πρόεδρος έσπασε μια μακρά σιωπή να υπόσχονται μεταρρυθμίσεις. (Felipe Dana / Associated Press) 


Βραζιλίας ΜΑΤ πυροβολούν δακρυγόνα κατά τη διάρκεια ταραχών μετά από μια διαδήλωση ενώνονται με εκατοντάδες χιλιάδες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία, στις 20 Ιουνίου. (Oliver Weiken / Ευρωπαϊκή Pressphoto Agency) 


Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης του προέδρου Dilma Rousseff Βραζιλίας μπροστά του Εθνικού Κογκρέσου στη Μπραζίλια στις 20 Ιουνίου. Μεγαλύτερες διαδηλώσεις της Βραζιλίας σε δύο δεκαετίες εντάθηκε την Πέμπτη, παρά τις παραχωρήσεις της κυβέρνησης ως στόχο να καταστείλει τις διαδηλώσεις, καθώς 300.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο και εκατοντάδες χιλιάδες πλημμύρισαν άλλες πόλεις. (UESLEI Marcelino / Reuters) 


Διαδηλωτές ενώσουν τα χέρια, καθώς διαμαρτυρίας κατά του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας και της κυβέρνησης του Προέδρου Dilma Rousseff Βραζιλίας έξω από το εθνικό συνέδριο στη Μπραζίλια στις 17 Ιουνίου. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της Βραζιλίας τη Δευτέρα σε μια αναπτυσσόμενη διαμαρτυρίας που είναι υποκλοπή στην οργή ​​σε κακή δημόσιων υπηρεσιών, την αστυνομική βία και τη διαφθορά της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές χρησιμοποιούν το Κύπελλο Συνομοσπονδίας ως αντίβαρο για να ενισχύσει τις ανησυχίες τους. (UESLEI Marcelino / Reuters) 



Ένας διαδηλωτής αυξάνει τα χέρια του κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας να απαιτήσουν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία, στις 20 Ιουνίου. Περίπου 300.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. (Marcelo Sayao / Ευρωπαϊκή Pressphoto Agency) 


Δεν υπάρχουν σχόλια: