Μία διάκριση εκτός των συνόρων, που διαφημίζει την Πρέβεζα σε όλη την Ευρώπη,
πέτυχε ο Σύλλογος Γευσιγνωσίας και Γαστρονομίας Πρέβεζας «Μίθαικος». Κατά τη
διάρκεια του 11ου Ευρωπαϊκού Κογκρέσου Οινογαστρονομίας, που έγινε στο Πετς της
Ουγγαρίας, στο χρονικό διάστημα 28-29-30 Ιουνίου 2013, βραβεύτηκε για τη
διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής κουζίνας (κατηγορία καλύτερο παραδοσιακό
ουζερί), ο ιδιοκτήτης και μάγειρας του ουζερί «Τέξας», Θανάσης Βρεττός (μέλος
του «Μίθαικου»).
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινογνωσίας, (CEUCO
EUROPA), ορίζει κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη τη διοργάνωση (συμμετέχουν
Γαλλία, Ιταλία, Ογγαρία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο, Μακάο κ.α.). Την
ελληνική αποστολή απάρτιζαν στην Ουγγαρία οι Παύλος Αλεξάνδρου, Σπύρος
Παπαδημητρίου, Σπύρος Λεόπουλος, Θανάσης Βρεττός.
Η διοργάνωση του 2014 θα γίνει στη Λιέγη.
Αναμφίβολα αποτελεί η συγκεκριμένη διάκριση ένα είδος διαφήμισης για την
ποιότητα των οινογαστρονομικών προϊόντων που προσφέρουμε στην Πρέβεζα και την
ευρύτερη περιοχή μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου