Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η Πρέβεζα τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με ομιλίες μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, πορεία στην παραλία και την κεντρική αγορά της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης τιμήθηκε χθες από το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς της περιοχής η 39η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

polutexneio3



Εκπρόσωποι φορέων, φοιτητές, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης, ο αντιδήμαρχος κ. Κορωναίος αλλά και απλοί πολίτες έδωσαν το παρών θέλοντας να τιμήσουν μια ιδιαίτερη μέρα μνήμης αλλά και να ενισχύσουν το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες, μήνυμα που στις μέρες μας φαντάζει πιο αναγκαίο από ποτέ.

polutexneio

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Θεοφάνους, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά της χρυσής αυγής, σημειώνοντας πως η θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου δεν πρόκειται να πάει χαμένη.
«Σήμερα ο λαός μας δοκιμάζεται σκληρά από μια οικονομική κρίση για την οποία δεν φταίνε οι εργαζόμενοι. Οι «υψηλοί» του πλούτου όμως απαιτούν από αυτούς να σηκώσουν το δυσβάσταχτο βάρος της. Η κοινωνική δικαιοσύνη που διεκδίκησε η νεολαία στο Πολυτεχνείο εξακολουθεί να είναι μακρινό όνειρο. Σε αυτή την περίοδο κρίσης και εξαθλίωσης η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια ακόμη απειλή, η φασιστική συμμορία που γέννησε και επέβαλε τη δικτατορία στη χώρα βρίσκει τη συνέχειά της σήμερα σε ένα θλιβερό μόρφωμα υμνητών και συνεχιστών της, τη χρυσή αυγή που εκμεταλλεύεται την τραγική συγκυρία για να υπονομεύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. 
Αλλά τέτοιου είδους σχεδιασμοί δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν πράξη. Η θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου δεν θα πάει χαμένη. Οι νεκροί του Πολυτεχνείου ζητούν δικαίωση, ιδίως σήμερα που το ψωμί λείπει από χιλιάδες οικογένειες, που η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού, που η δημόσια παιδεία εκτελείται από τα τανκς του μνημονίου και τα συμφέροντα των τραπεζιτών, που οι ελευθερίες μας περιστέλλονται, η δημοκρατία τσεκουρώνεται και τα δικαιώματά μας καταργούνται στο όνομα της κυριαρχίας των αγορών. Που απαιτούνται σκληροί αγώνες για να μην παραδοθεί η χώρα για τα επόμενα χρόνια στους διεθνείς και ντόπιους τραπεζίτες και μεγαλοκεφαλαιούχους, που φτάσαμε στο σημείο να ορίζει καθοριστικά την οικονομική μας πολιτική η Τρόικα. Οι εργαζόμενοι, ο λαός με τον μέχρι τώρα ηρωικό αγώνα του έχει μιλήσει, έχει απονομιμοποιήσει αυτή την πολιτική που υπονομεύει τη χώρα μας, που έχει οδηγήσει σε πτώχευση τους εργαζόμενους, που παραδίδει όλο τον πλούτο που έχουμε δημιουργήσει επί δεκαετίες σε ξένα από το λαό συμφέροντα» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Θεοφάνους, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας.

polutexneio5

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν λίγο μετά τις 8 στη Λαϊκή Αγορά με την προβολή της ταινίας του Stuart Hagmann «Φράουλες και αίμα», από την Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Ν. Πρέβεζας.

Δείτε σχετικό βίντεο




www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: