Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Εθνική οδός γεμάτη... παγίδες. Μελέτη για τα επικίνδυνα σημεία στην Ε.Ο.Ιωαννίνων- Άρτας εκπόνησε το ΤΕΕ Τμήμα Ηπείρου.


Σε δρόμο υψηλής επικινδυνότητας κινούνται καθημερινά οι οδηγοί που διασχίζουν την Εθνική Οδό Ιωαννίνων Άρτας στα όρια του νομού Ιωαννίνων καθώς σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε ειδική ομάδα του ΤΕΕ/ ΤΗ βρέθηκαν 64 συνολικά σημεία στα οποία έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις είτε άλλες ζημιές με αποτέλεσμα να προκαλούν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις τροχαία δυστυχήματα με τραγική κατάληξη.


Το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ αντιλαμβανόμενο την ανάγκη που υπάρχει για μια λεπτομερή καταγραφή των συνθηκών που επικρατούν στον Εθνικό Οδικό Δίκτυο όλης της Ηπείρου προχώρησε σε μια μελέτη που χρηματοδότησε και υλοποίησε με ίδια μέσα και στελέχη τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποίησε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου με στόχο να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαβρανούση η ομάδα που ανέλαβε το έργο αυτό συστήθηκε με σκοπό να εντοπίσει τις θέσεις όπου υπάρχει ιστορικό κατολισθήσεων, να τις καταγράψει αλλά και να προτείνει παρακαμπτήριες διεξόδους ώστε σε περιπτώσεις που τα κατολισθητικά φαινόμενα επαναληφτούν η κυκλοφορία να συνεχίζεται όσο το δυνατόν πιο ομαλά.
«Με τον τρόπο αυτό νομίζω ότι το ΤΕΕ/ΤΗ τιμά το ρόλο του σαν σύμβουλος της Πολιτείας και εκτός από καταγραφές προχωρά και σε προτάσεις για λύση των προβλημάτων που εντοπίζει», είπε ο κ. Παπαβρανούσης, χαρακτηρίζοντας ως αξιόλογη τη δουλειά που έκαναν οι συνάδελφοί του, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου.Σύμφωνα με την μελέτη αυτή στην Εθνική Οδό που ανήκει στα διοικητικά όρια του νομού Ιωαννίνων εντοπίστηκαν 64 σημεία που χρίζουν προσοχής από τα οποία άλλα είναι γνωστά κι άλλα λιγότερο και στις δύο περιπτώσεις όμως επικίνδυνα.
Η μελέτη αυτή πάντως θα επεκταθεί και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που στην περιοχή μας βρίσκεται σε κακή κατάσταση με ορισμένα σημεία μάλιστα να είναι κίνδυνος - θάνατος για τους οδηγούς, ενώ παρόμοιες μελέτες εκπονεί και η Εγνατία Οδός Α.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: