Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Εγκρίθηκε η Γ' φάση του επιχειρησιακού στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Πρέβεζας

 Εγκρίθηκε η Γ' φάση του επιχειρησιακού στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Πρέβεζας

Η ανάδειξη του δήμου Πρέβεζας σε τόπο κατοικίας και οικονομικής δραστηριότητας των κατοίκων, με την ταυτόχρονη διατήρηση και ενίσχυση του χαρακτήρα της ισόρροπης και πολύπλευρης ανάπτυξης, τέθηκε ως όραμα της Γ φάσης του επιχειρησιακού στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Πρέβεζας, που εγκρίθηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.
Ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κατσιπανέλης και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Πρέβεζας αναφέρθηκαν αναλυτικά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του δήμου Πρέβεζας μέχρι το 2014 σημειώνοντας ότι η χρηματοδότηση μπορεί να εξασφαλιστεί από ΚΑΠ-ΣΑΤΑ, ΠΕΠ, ΕΣΠΑ, ειδικές χρηματοδοτήσεις αλλά και ιδιωτικές επενδύσεις με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αναπτυξιακή πορεία του δήμου. Ο επιχειρησιακός στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, για την ενίσχυση του αλιευτικού και του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα, για την υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, για υποδομές ύδρευσης/αποχέτευσης, για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την Παιδεία και για την κοινωνική πολιτική και πρόνοια.


IMG 2602 copy

«Με τα σημερινά δεδομένα είναι υπερβολικά αισιόδοξος, ωστόσο στόχος είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής» τόνισε ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης σημειώνοντας πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραματική και μόνη ελπίδα είναι η εκμετάλλευση του ΕΣΠΑ, γεγονός που δυσχεραίνεται όπως είπε από την έλλειψη ώριμων μελετών.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας στάθηκε στην ανάγκη παρεμβάσεων και έργων για το περιβάλλον, την προστασία του Αμβρακικού, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και του τουρισμού και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Δήμος ενέταξε τρία μεγάλα έργα (ανάπλαση Κυανής Ακτής, βιολογικός Λούρου, σύνδεση Ωρωπού-Καμαρίνας) καθώς και σημαντικές παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος ΑΝΑΣΑ. Ο κ. Μπαΐλης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας με τους όμορους δήμους προκειμένου να διεκδικηθεί ενιαία και δυναμικά η σύνδεση της περιοχής με τους μεγάλους οδικούς άξονες, ενώ έκανε αναφορά και στην ανάγκη αναβάθμισης του Νοσοκομείου και την ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου.

IMG 2603 copy

Την αντίθεσή της παράταξής του στη λογική και τη σκοπιμότητα του επιχειρησιακού σχεδιασμού του δήμου Πρέβεζας, εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τσοβίλης. «Η συζήτηση γίνεται εν μέσω της χρεοκοπίας του λαού. Όταν δεν έχουμε εξασφαλίσει τα στοιχειώδη για τη λειτουργία του δήμου δεν μπορούμε να μιλάμε για οράματα» είπε ο κ. Τσοβίλης, σημειώνοντας πως δεν είναι αντίθετος με νέα έργα που είναι προς το συμφέρον του πολίτη, ωστόσο έθεσε το ερώτημα ποια είναι τελικά αυτά τα έργα που υπηρετούν το λαό και το συμφέρον του.

Τον καθορισμό προτεραιοτήτων για συγκεκριμένες δράσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του δήμου και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης επισήμαναν τόσο ο κ. Νίτσας όσο και ο κ. Τσαγκάρης, ο οποίος πρόσθεσε πως θα πρέπει ο δήμος να μεριμνήσει για ορισμένα έργα ανεξάρτητα από την κεντρική χρηματοδότηση, ενώ ο κ. Ρέντζος επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: