Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Κατώτεροι των περιστάσεων.

Τρόικα εσωτερικού

Πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και κυρίως πριν από εκείνες της 17ης Ιουνίου, οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες συγκροτούν την τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά έκαναν σημαία . την υπευθυνότητα. Κυρίως προσπάθησαν να πείσουν τον ελληνικό λαό - παράλληλα με την ανάπτυξη τρομοκρατολογίας γύρω από το θέμα της παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη - ότι αποτελούν τους μόνους πολιτικούς φορείς που μπορούν να ασκήσουν τη διακυβέρνηση της χώρας.


Λίγους μόνο μήνες μετά την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος της 17ης Ιουνίου, αυτό τον κρίσιμο Νοέμβριο, η κυβέρνηση όχι μόνο δείχνει ανίκανη να ασκήσει τα καθήκοντα της διακυβέρνησης, πραγματικότητα, η οποία θα αποκαλυφθεί ακόμη περισσότερο την επομένη της υπερψήφισης ή καταψήφισης των μέτρων, αλλά κυρίως δείχνει κατώτερη των περιστάσεων. 

Αφού πρώτα ξεκίνησαν μία ολόκληρη εκστρατεία περί . παραμονής της χώρας στο Ευρώ, αφού προπαγάνδισαν υπέρ της υπερψήφισης των μέτρων, αφού αυτοπροβλήθηκαν ως οι «σωτήρες» της Ελλάδας, αφού αυτοπροτάθηκαν ως οι «υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις» που μπορούν να κυβερνήσουν ή να διοικήσουν τον τόπο, αφού εξαπέλυσαν αμέτρητες επιθέσεις σε βάρος της Αριστεράς, αφού έταξαν διαπραγμάτευση την οποία δεν έκαναν ποτέ, σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να μην μπορεί να ελέγξει την κυβέρνηση του και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες γεμίζοντας με ανασφάλεια ακόμη κι εκείνους οι οποίοι τους στήριξαν. Εκείνο το οποίο προκύπτει ως συμπέρασμα είναι ότι και οι τρεις πολιτικοί φορείς που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, υπήρξαν ανέτοιμοι να κυβερνήσουν.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες και θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις προς τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι οποίοι πρέπει να πράξουν κατά συνείδηση. Αυτές τις ημέρες γράφεται ιστορία.

www.Periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: