Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Πολιτική θύελλα με τον ΣΔΟΕ να "δένει" κορυφαίους πολιτικούς!


Πολιτική θύελλα με απρόβλεπτες διαστάσεις για την κυβερνητική συνοχή, έρχεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μπαράζ αποκαλύψεων οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα Κυριακάτικα φύλλα και θα συνεχιστούν για τις επόμενες εβδομάδες. 


Ήδη η εφημερίδα Real News αναφέρει ότι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει 8 πολιτικά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται για περίεργο πλουτισμό.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, πρόκειται για τους νυν βουλευτές της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη, τους πρώην βουλευτές του ίδιου κόμματος Γιώργο Βουλγαράκη και Φεβρωνία Πατριανάκου και τους πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, Γιάννη Ανθόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου και Απόστολο Φωτιάδη.

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας "Real News", ο Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Σχετικά με τη σημερινή «αποκάλυψη-βόμβα» της εφημερίδας "Real News", σε ότι τουλάχιστον με αφορά, θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι:
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ γίνεται κατόπιν δικής μου έγγραφης απαίτησης προς τον υφυπουργό κ. Μαυραγάνη και η επιστολή αυτή έχει δημοσιοποιηθεί προ εβδομάδων.
Το αίτημα το επανέλαβα προφορικά στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο, όταν τον επισκέφτηκα, παρουσία των δικηγόρων μου.
Πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου στη Βουλή για τον προϋπολογισμό (ιδέ πρακτικά), επανέλαβα το αίτημα του ελέγχου και της δημοσιοποίησης του πορίσματος, επειδή εκείνη τη στιγμή κατά σύμπτωση την κυβέρνηση εκπροσωπούσε στα υπουργικά έδρανα, ο υφυπουργός κ. Μαυραγάνης.
Η «κατηγορία», που μου αποδόθηκε, σύμφωνα με την ενημέρωσή μου από το ΣΔΟΕ, ήταν τηλεφωνική και βεβαίως ανώνυμη.
Ελπίζω το πόρισμα του προσωπικού μου ελέγχου να τύχει ανάλογης προβολής από την εφημερίδα "Real News", χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να το ζητήσω".

Επίσης, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα έχει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν στοιχεία για διακίνηση 40 εκατ. ευρώ τα οποία διακινήθηκαν σε λογαριασμούς της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου, Ρ. Κουράκου και του κουμπάρου του κ. Κανδαλέπα.

Οι έρευνες των δικαστικών αρχών κυρίως των οικονομικών εισαγγελέων, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν προχωρήσει και κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ υπήρχε στο λογαριασμό της κ. Κουράκου, 1,5 εκατ. ευρώ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με αυτή του Ακη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του, Βίκυς. Ουσιαστικά προαναγγέλλει ένα νέο σκηνικό ποινικών διώξεων, προφυλακίσεων κι ότι άλλο έχει το. μενού.

Συνδυαστικά τα δύο ρεπορτάζ είναι αυτό που λένε ότι θα «συγκλονίσουν» το πολιτικό σύστημα το οποίο είναι άγνωστο αν θα αντέξει τέτοιους κραδασμούς. Ειδικά σε περίπτωση που τα στοιχεία που παρατίθενται είναι αδιάσειστα ή αν έρθουν κι άλλα ρεπορτάζ για πολιτικά πρόσωπα ακόμη πιο ισχυρά.

Αν αποδειχθεί ότι κάποιοι από τους παραπάνω πολιτικούς πλούτισαν με περίεργους και παράνομους τρόπους ασφαλώς θα ζητηθεί από το μέρος του τίμιου πολιτικού κόσμου και από το σύνολο του ελληνικού λαού, πλήρης κάθαρση.

Άλλωστε ο δοκιμαζόμενος πολίτης απαιτεί κάθαρση, διαφάνεια και κάποτε επιτέλους να πάνε στη φυλακή διεφθαρμένοι πολιτικοί. Κι εδώ είναι που μπορεί να παίξει τον κορυφαίο του ρόλο ο Αντώνης Σαμαράς. Ένας πολιτικός που είχε απομονωθεί για περισσότερα από 15 χρόνια και που δε συμμετείχε σ' αυτό που λέγεται «πάρτι με τα λεφτά των άλλων». Ο πρωθυπουργός μπορεί να παίξει το ρόλο του αδιάφθορου εγγυητή της πολιτικής ομαλότητας της χώρας και ταυτόχρονα του εγγυητή της δικαστικής δίωξης και κολασμού των διεφθαρμένων πολιτικών.

Αν η χώρα αυτή έχει μια ευκαιρία να αλλάξει ριζικά θα το κάνει με το να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της με το παρελθόν. Και ο Σαμαράς μπορεί να το κάνει.

Και κάτι για. υστερόγραφο προς το παρόν αφού έρχεται θύελλα. Ποιος είναι αυτός που έδωσε όλα τα στοιχεία για δικαστικούς ελέγχους κατά των πολιτικών προσώπων; Και μάλιστα για υποθέσεις που βρίσκονται εδώ και χρόνια στα συρτάρια; Μήπως οι ίδιοι οι δικαστές; Μήπως έχουμε δηλαδή ανοικτό πόλεμο δικαστών - πολιτικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: