Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η παγκοσμιοποίηση και η θυσία της Ιφιγένειας


Ακούσαμε από το CNΑ να λέει «Όλη η ανθρωπότης πριν 2000 χρόνια ασχολείτο με την Ελλάδα και σήμερα 2000 χρόνια μετά η ανθρωπότης ασχολείται και πάλι με την Ελλάδα.» Αλήθεια τι συμβαίνει και η μικρή Ελλαδίτσα έγινε τόσο σπουδαία και όλη η οικουμένη ασχολείται πάλι μαζί της; Είναι τόσο σπουδαία η οικονομία μας, που αν καταρρεύσει θα συμπαρασύρει την οικονομία όλης της γης;
Γιατί τέτοια μεγάλη σημασία για την χώρα μας από πολύ πλούσιες χώρες του πλανήτη και χωρίς μάλιστα τα δικά μας προβλήματα; Να λοιπόν που οδήγησε και οδηγεί η λατρεμένη από πολλούς παγκοσμιοποίηση με πρώτο τον βλαμμένο αν όχι σχεδιασμένο τέως πρωθυπουργό μας. Να που ήλθε ο καιρός, και μάλιστα πολύ γρήγορα, να καταλάβουν οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης που οδηγεί η ισοπέδωση των κρατών - εθνών.

Μια μικρή χώρα με πολύ μικρή οικονομία, όπως η χώρα μας, μπορεί να συμπαρασύρει ένα σωρό άλλες οικονομίες και μάλιστα πολύ μεγάλες. Γιατί τη μικρή αυτή χώρα που λέγεται Ελλάδα την έβαλαν στην κρεατομηχανή της παγκοσμιοποίησης, όπως μας προειδοποιούσε πριν μερικά χρόνια ο τότε θρησκευτικός μας ηγέτης μακαριστός Χριστόδουλος, για να την ισοπεδώσουν εξαφανίζοντας της, τα οικόσημά της δηλ τα χαρακτηριστικά του προγονικού και οικογενειακού της ήθους. Τα εθνόσημα της δηλ τα χαρακτηριστικά της ιστορικής της περιπέτειας. Τα ιδιόσημα της δηλ τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των νέων μας όπως αυτή θα διαμορφώνεται από την κλίση τους σε συνδυασμό με τις προηγούμενες δύο εγγενείς καταβολές τους.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν αποκομίσει δια μέσου των αιώνων πολλές πίκρες και απογοητεύσεις από τους συμμάχους της, όπως και τώρα από τους Ευρωπαίους "εταίρους" μας. Όμως η συμπεριφορά τους βοήθησε σήμερα τον αγωνιζόμενο λαό μας να ξεκαθαρίσει ότι η Ε.Ε δεν αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως κοιτίδα του πολιτισμού της γηραιάς ηπείρου, ούτε ως χώρα η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας που χρήζει σεβασμού και βοήθειας σε μια δύσκολη στιγμή από την οικογένεια της. Οι επεμβάσεις στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας. Οι αξιώσεις για οδυνηρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, στα ήθη και τα έθιμα μας και οι προκλητικές δηλώσεις που χύνουν δηλητήριο αποδεικνύουν κατά τον καλύτερο τρόπο ότι κάποιοι επιδιώκουν να πάρουν, κυρίως στο Δ' Ράιχ ρεβάνς, για το παρελθόν μας και να ορίσουν το μέλλον μας.
Γι αυτό οι εκβιασμοί μαφιόζικου τύπου γίνονται όλο και ποίο απροκάλυπτοι και έπονται χειρότεροι και περισσότεροι εκβιασμοί και στα εθνικά μας θέματα, Σκοπιανό, Κυπριακό, Ελληνοτουρκικά με τελικό στόχο να χάσουμε και την ίδια την ελευθερία μας. Η Ελλάδα καλείται και πάλι σα νέα Ιφιγένεια να θυσιαστεί για να πνεύσει ούριος άνεμος στην παγκοσμιοποιημένη ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια οικονομία.


www.tanea-london.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: