Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

«Καλλικράτης» στην ΕΛ.ΑΣ. και στη Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

«Καλλικράτης» στην ΕΛ.ΑΣ. και στο Νομό Πρέβεζας

Για τρίτη φορά την τελευταία τριετία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προσπαθήσει να βάλει σε εφαρμογή «Καλλικράτη» στην Ελληνική Αστυνομία, που θα προβλέπει κλείσιμο των μικρών τμημάτων, μεταφορά των υπολοίπων σε ιδιόκτητα κτίρια της Αστυνομίας ή του Δημοσίου σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ που η ΕΛ.ΑΣ. δίνει για μισθώματα κτιρίων που ανήκουν σε ιδιώτες. Συμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν άμεσα και το Νομό Πρέβεζας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, με τον νέο σχεδιασμό του Υπουργού κ. Νίκου Δένδια, που αναμένεται να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή, προβλέπεται να μπει «λουκέτο» σε πολλά αστυνομικά τμήματα που έχουν δύναμη μέχρι 25-30 αστυνομικούς και να δημιουργηθούν μεγάλα τμήματα που θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν στον δρόμο πολλούς αστυνομικούς.

Ουσιαστικά για κάθε δήμο θα αντιστοιχεί ένα μεγάλο αστυνομικό τμήμα, όπως επισημαίνουν στελέχη του Υπουργείου, με ελάχιστες εξαιρέσεις για δήμους, που έχουν περισσότερους από 100.000-150.000 πολίτες.

Ο Νομός Πρέβεζας έχει παραπάνω από ένα τέτοια «μικρά» αστυνομικά τμήματα. Επιπροσθέτως, η συνάντηση που θα έχει εντός των επόμενων 15 ημερών, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Θανάσης Λιόλιος στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πιθανότατα θα επικεντρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες γύρω από το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των Α.Τ., λόγω του «Καλλικράτη» στην ΕΛ.ΑΣ και των κενών στην αστυνομική δύναμη του δήμου.

Τον προηγούμενο μήνα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάργας, στα θέματα ημερήσιας διάταξης είχε μπει το θέμα: «Παραχώρηση του δημοτικού κτιρίου ''πρώην παλαιό δημαρχείο Πάργας'' στην πόλη της Πάργας, για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος του δήμου Πάργας».

Ο κ. Λιόλιος τότε ζήτησε -και τελικά ψηφίστηκε η πρότασή του- να αναβληθεί η συζήτηση, για να συναντήσει πρώτα τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το θέμα του «Καλλικράτη» στην ΕΛ.ΑΣ. και της συγχώνευσης των Α.Τ., έχει ήδη αναστατώσει τις τοπικές κοινωνίες, τόσο στην Ηλεία, όσο και στη Μαγνησία. Στην περίπτωση της Ηλείας μάλιστα έχουν γίνει και ερωτήσεις στη Βουλή από ντόπιους βουλευτές για τα κριτήρια των συγχωνεύσεων.

Φαίνεται πως η «καμπάνα»... χτυπά και για την Π.Ε. Πρέβεζας.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: