Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ξανά στο δρόμο κατεβαίνουν οι κτηνοτρόφοι για την ''Δωδώνη''.


Με πιθανότερο ενδεχόμενο την αναβολή, λόγω της αποχής των δικηγόρων, εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι Ενώσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, από την ΑΤΕ στο νέο ιδιοκτήτη. Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το ισχυρότερο ενδεχόμενο είναι η υπόθεση να μην εκδικαστεί, κάτι που όπως πολλοί ισχυρίζονται ευνοεί για τους δικούς της λόγους, κάθε αντιμαχόμενη πλευρά. Στο μεταξύ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων μετά από επαφή που υπήρξε με εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών για το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, ξεκαθαρίζει ότι εμμένει στο ψήφισμα κατά της πώλησης της βιομηχανίας που είχε εκδώσει παλαιότερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εμπλακεί περισσότερο, τη στιγμή που το ζήτημα έχει πάρει την δικαστική οδό. Από την άλλη τις τελευταίες ημέρες ισχυροποιούνται οι πληροφορίες που διαρρέουν αναφορικά με ολοκλήρωση και τυπικά, αλλά και ουσιαστικά της μεταβίβασης των μετοχών της ΑΤΕ στο νέο ιδιοκτήτη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται για ένα νέο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, δίνοντας το παρών όχι μόνο στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 12 το μεσημέρι με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Τζίμα, εκπρόσωπο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, δεν υπάρχει κανείς που να έχει απογοητευτεί ή που να πιστεύει ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της ΔΩΔΩΝΗ. «Αποδείχθηκε μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει. Οι τελικοί νικητές θα είναι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και ο ηπειρωτικός λαός», σημείωσε, για να ερωτηθεί στη συνέχεια τι απόφαση περιμένουν οι παραγωγοί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με δεδομένο ότι το Σώμα έχει ήδη εκφραστεί στο πρόσφατο παρελθόν. «Υπάρχουν νέα δεδομένα και αυτές οι νέες εξελίξεις επιβάλλουν να επανατοποθετηθούν όλοι εκ νέου, όπως θα κάνουμε και εμείς που θα καταθέσουμε ανοιχτά την πρότασή μας», σημείωσε ο κ. Τζίμας.


Διάσταση με τις Ενώσεις 
Όπως αρκετές φορές έγινε στο παρελθόν, έτσι και τώρα, με αφορμή την πρόταση των Ενώσεων για τη συγκρότηση Επιτροπής που θα αναλάβει να φέρει στη Γενική Συνέλευση επεξεργασμένο σχέδιο για την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, ο κ. Τζίμας άφησε να διαφανεί ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ των Ενώσεων και των παραγωγών. «Είναι άλλο πράγμα ο αγώνας που κάνουμε για τη διατήρηση του χαρακτήρα και την τήρηση του καταστατικού της βιομηχανίας και άλλο ο δικαστικός αγώνας, που πιστεύουμε να έχει και αυτός αίσιο τέλος. Όμως δε μπορεί να εμπλέκονται ζητήματα που σχετίζονται με δικαστικούς αγώνες, με τα πολιτικά αιτήματα για την τήρηση του καταστατικού της εταιρείας», σημείωσε.

Νέα πυρά ΕΑΣ κατά Καχριμάνη 
Με μία νέα ανακοίνωση οι ΕΑΣ της Ηπείρου δίνουν συνέχεια στην κόντρα με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, κάνοντας αυτή τη φορά ένα βήμα μπροστά, προτείνοντας τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών στη διαμόρφωση μίας κοινής πρότασης, ακόμη και μιας εταιρείας λαϊκής βάσης! Υπάρχει βέβαια μία συγκεκριμένη προϋπόθεση, να είναι Ηπειρώτες όσοι θα εμπλακούν, και θα διασφαλίζουν τα χαρακτηριστικά που απορρέουν από την ιδρυτική καταστατική πράξη της γαλακτοβιομηχανίας. Αυτή είναι και η πρόταση προς τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος μπαίνει στο στόχαστρο των Ενώσεων, που υποστηρίζουν πως λέει τη μισή αλήθεια, όταν κατηγορεί τις Ενώσεις ότι ευθύνονται για το ότι δεν προχώρησε η πρόταση εταιρείας λαϊκής βάσης. Έτσι κάνουν λόγο για δικά του λάθη και παραλείψεις, αφού η πρόταση συμμετοχής της εταιρείας στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού δεν αξιοποιήθηκε. Οι Ενώσεις απαντούν και στον χαρακτηρισμό «γυρολόγοι» που χρησιμοποίησε ο Περιφερειάρχης για να περιγράψει τις συναντήσεις που είχαν οι εκπρόσωποί τους με όλους τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. «Η μοναδική αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν για την αγορά του πακέτου της ΑΤΕ στην βιομηχανία , είτε τελικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό, είτε δεν κατέθεσαν πρόταση, πέρασαν από τα γραφεία της Ένωσης προκειμένου να συζητήσουν μαζί μας την δυνατότητα συνεργασίας και πάντα μετά από επικοινωνία με τον Σύμβουλό μας και τις περισσότερες φορές παρουσία αυτού. Αυτοί λοιπόν ήρθαν σε μας και όχι το αντίστροφο, όπως σκοπίμως επικαλείται ο κ. Καχριμάνης. Το γεγονός δε ότι μια εκ των συναντήσεων έγινε σε Κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας και μόνο αυτό ως γεγονός αποδεικνύει ότι οι Ενώσεις δεν έπραξαν τίποτε στα κρυφά». Ακολούθως τονίζεται πως οι Ενώσεις είχαν υποχρέωση να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, έχοντας τη διαβεβαίωση του Διοικητή της ΑΤΕ ότι θα τηρούνταν το προτιμησιακό δικαίωμα που παρέχει το καταστατικό. Η επισήμανση - καταγγελία του Αλ. Καχριμάνη ότι οι Ενώσεις καθόρισαν το ύψος του τιμήματος λίγο πάνω από τα 21 εκ. ευρώ έχει την εξήγησή της από τις Ενώσεις, ότι πρότειναν την εξαγορά των μετοχών στη λογιστική τους αξία. «Αν λοιπόν ο κ. Καχριμάνης ήταν περισσότερο προσεκτικός και είχε λιγότερο μένος σε βάρος των Ενώσεων, των συνεταιρισμών και των παραγωγών, θα διαπίστωνε ότι η οικονομική πρόταση προκύπτει από τον ισολογισμό της βιομηχανίας του 2011. Το τίμημα που κατέθεσαν οι Ενώσεις με τον στρατηγικό τους επενδυτή αντιπροσωπεύει ακριβώς την λογιστική αξία των μετοχών της ΑΤΕ όπως αυτή την ορίζει ο ισολογισμός της βιομηχανίας», σημειώνεται μεταξύ άλλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: