Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

''Όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας'', λένε οι εργαζόμενοι και αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις!

Όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας!

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν μέχρι και σε δυναμικές κινητοποιήσεις στους δρόμους με κλείσιμο υπηρεσιών και κεντρικών οδών, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, σημειώνοντας πως ίσως αυτός να είναι ο μοναδικός τρόπος προκειμένου να αφυπνιστεί τόσο η τοπική κοινωνία όσο και οι αρμόδιοι φορείς ώστε το Νοσοκομείο Πρέβεζας να μην υποβαθμιστεί.

«Αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ μεθοδικά οδηγείται σε κατάρρευση και το βιώνει αυτό ο πληθυσμός και στην περιοχή μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Δεν χρηματοδοτείται...οι ελλείψεις των υλικών είναι εκτεταμένες, αναβάλλονται εξετάσεις, αναβάλλονται χειρουργεία...η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα αφού η κυβερνητική εντολή είναι να γίνουν νέες περικοπές» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Στρατής Βουγέλης, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δεινή κατάσταση του Νοσοκομείου Πρέβεζας.


nosokomeio ergazomenoi

Ο κ. Βουγέλης μίλησε για κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, ενώ χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης στο Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι ότι τη στιγμή που έχει προϋπολογισμό 11,5 εκ. ευρώ, η κρατική επιχορήγηση είναι περίπου 1,5 εκατομμύριο, δηλαδή 10 με 15%!
Την ίδια στιγμή το Νοσοκομείο έχει αυτή τη στιγμή ανεξόφλητες υποχρεώσεις για το 2010 και 2011 4,5 εκ ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις του από τα ταμεία είναι της τάξης των 8 εκ. Ευρώ.
Όσον αφορά το προσωπικό, την τριετία 2009-2012, 30% είναι η μείωση του νοσηλευτικού προσωπικού και 25% του ιατρικού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία...που οδηγούν ουσιαστικά σε μη ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα Κ.Υ. του Νομού, αν εξαιρέσουμε το Κ.Υ. Θεσπρωτικού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν πολλές απόψεις και προτάσεις, ωστόσο όλοι οι ομιλητές είχαν κοινή συνισταμένη την ανάγκη για δωρεάν παροχή υγειονομικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον πολίτη και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν τους φορείς τα λόγια και οι δεσμεύσεις των εκάστοτε υπουργών ή γραμματέων γιατί τότε θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Καταλήγοντας ο κ. Βουγέλης σημείωσε πως η μάχη του Συλλόγου εργαζομένων δεν θα επικεντρωθεί μόνο στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας αλλά θα αφορά συνολικά το ζήτημα της υγείας όλου του νομού προκειμένου το κόστος της περίθαλψης να μη μεταφέρεται στην τσέπη των πολιτών. Παράλληλα όσον αφορά τα ζητήματα του Νοσοκομείου θα αναδειχθεί η ανάγκη να παραμείνει το νοσοκομείο ως έχει, να μην υποβαθμιστεί και να μην καταργηθούν κλινικές, ενώ θα δημιουργηθεί μια ανοιχτή επιτροπή που θα αγωνιστεί για τα ζητήματα υγείας στην περιοχή, η οποία θα συγκροτείται και θα στελεχώνεται συνεχώς.
Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα όπου θα συμμετάσχουν περισσότεροι εκπρόσωποι φορέων και σωματείων προκειμένου να κατατεθούν και συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ενώ το συλλαλητήριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 6 Νοεμβρίου θα ενταχθεί στη συνολικότερη απεργιακή κινητοποίηση της ημέρας.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: