Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τα έργα οδοποιίας σε προτεραιότητα για την Π.Ε. Πρέβεζα. Απαιτείται συντονισμός τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης

Τα έργα οδοποιίας σε προτεραιότητα για την Π.Ε. Πρέβεζας-Απαιτείται συντονισμός

Η εξέλιξη τριών μελετών που αφορούν βασικά έργα οδοποιίας στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε πριν λίγες ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Διεύθυνσης Μελετών Έργων Οδοποιίας.
Η λεγόμενη άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης του νομού Πρέβεζας είναι πάγιο αίτημα φορέων αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και όπως τονίζει ο κ. Ιωάννου, αυτό που απαιτείται είναι ο σωστός συντονισμός και συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να «ξεκολλήσουν» βασικά έργα υποδομής που έχουν βαλτώσει εδώ και αρκετό καιρό.


ΕΟ ΗΓΟΥΜ ΠΡΕΒ 042

Ο κ. Ιωάννου επισήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι Γέφυρα Καλογήρου-Καμπή που ουσιαστικά θα αποτελέσει και τη σύνδεση του νομού με την Ιόνια Οδό, αλλά και στην παραλιακή οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας όπου παραμένουν στάσιμες οι μελέτες για το δρόμο από την έξοδο της ζεύξης μέχρι το Μονολίθι αλλά και για τη σύνδεση της παραλιακής οδού με τη Λεωφόρο Ιωαννίνων στα όρια της Βιομηχανικής Περιοχής.

«Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις μελέτες που αλληλοκαλύπτονται και αυτό που απαιτείται είναι ένας ενιαίος συντονισμός των υπηρεσιών και των μελετητών προκειμένου άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες για να προχωρήσουν οι μελέτες, να συγκεραστούν όπου είναι δυνατόν και να ξεκινήσουν τα έργα» επισημαίνει ο κ. Ιωάννου, σημειώνοντας πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μια ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: