Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Μελισσανίδης, Συγγελίδης, Κόκκαλης, Κοπελούζος και άγριες κόντρες στο παρασκήνιο για τον ΟΠΑΠ.


«Άγριες κόντρες στο παρασκήνιο για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ», βλέπει ο συντάκτης του «Πρώτου Θέματος», Αλέξανδρος Κασιμάτης, o oποίος παραθέτει τα ονόματα ισχυρών ντόπιων και ξένων επιχειρηματιών και ομίλων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον όπως οι κΜελλισανίδης, Συγγελίδης, Κόκκαλης, Κοπελούζος, η ιταλική Lottomatica, η ισραηλινή Playtech, η ρωσική VTB, η τουρκική Dogan, η αυστριακή Νοvomatic.

Στο ρεπορτάζ που υπογράφει στο φύλλο που κυκλοφορεί στα περίπτερα στέκεται και στο «έντονο ενδιαφέρον για την διεκδίκηση του ΟΠΑΠ που εκφράζει τελευταία ο ισχυρός εγχώριος παίκτης, ο όμιλος Κόκκαλη. 

Η Intralot- γράφει ο συντάκτης του άρθρου-παρά τα ζωτικά συμφέροντα που έχει, έως τώρα είχε ακολουθήσει πολιτική χαμηλών τόνων σε σχέση με την διεκδίκηση του Οργανισμού. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα άλλαξε στρατηγική και φέρεται να διαπραγματεύεται με το αυστριακό γκρουπ Novomatic. Ο συγκεκριμένος όμιλος είναι μέτοχος άνω του 5% στην Intralot (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ελέγχει 8%-9% και είναι ισχυρός παίκτης στον κλάδο τυχερών παιγνιδιών, τόσο ως operator όσο και στην παραγωγή συσκευών βιντεολότο (VLT). Επίσης, στην αγορά κυκλοφορούν φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο επικεφαλής της Ιntralot κ. Κώστας Αντωνόπουλος μετέβη πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον κ. Συγγελίδη, όπου είχαν επαφές με εκπροσώπους της Dogan, η οποία φέρεται επίσης να ενδιαφέρεται για τον ΟΠΑΠ. Τέλος, σοβαρή διάθεση να διεκδικήσει τον ΟΠΑΠ εκδηλώνει και η ισραηλινή Playtech. Πρόκειται για εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με κεφαλαιοποίηση 550 εκατ. λίρες, η οποία ανήκει στον κ. Τέντι Σάγκι.»

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ ο συντάκτης του υπογραμμίζει το «σταθερό και ισχυρό ενδιαφέρον του σχήματος που έχουν δημιουργήσει ο εφοπλιστής κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, το τσέχικο Fund PPF και η ιταλική Lottomatica.

Eξίσου ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον που δείχνει ο όμιλος Κοπελούζου, ο οποίος θα κατέβει από κοινού με ισχυρή ξένη εταιρεία. Το πιθανότερο είναι ο ελληνικός όμιλος να εμφανιστεί σε σχήμα με το ρωσικό γκρουπ VTB»

Η αγοραπωλησία του ποσοστού του ΟΠΑΠ εξελίσσεται σε μια κοσμοπολίτικη περιπέτεια εφάμιλλη των «SKYFALL» και «TAKEN 2», με πρωταγωνιστές σκληροτράχηλους πράκτορες, που προβάλλονται παράλληλα στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: