Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πάνω από 80% η αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι. 8 τόνους χασίς σε 10 μήνες «έπιασε» η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο!

402 κιλά εντοπίστηκαν στο Ριάχοβο.Συνελήφθησαν δυο Έλληνες διακινητές

Κ. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ (Αστ. Διευθυντής Ηπείρου): Οι αστυνομικοί υπερβάλλουν εαυτούς.

Εντυπωσιακός είναι ο απολογισμός της Αστυνομίας στην Ήπειρο, στην μάχη που καθημερινά δίνει κατά των ναρκωτικών. 

Από τις αρχές του έτους, έως και αυτό το μήνα,  έχουν κατασχεθεί 8 τόνοι αλβανικού χασίς (!), ένας αριθμός αυξημένος σχεδόν κατά 80% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρυσι! Και αυτό, την ώρα που τα πλήγματα τα οποία δέχεται η ΕΛ.ΑΣ. είναι πολλά, τόσο με την αποδυνάμωση των υπηρεσιών της, λόγω των Μνημονίων, όσο και με την φυγή αστυνομικών στον Έβρο, για να ενισχύσουν τις εκεί υπηρεσίες. 
Το τελευταίο περιστατικό, που έγινε στο Ριάχοβο Ιωαννίνων, και στο οποίο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 402 κιλά χασίς (αναλυτικά στη συνέχεια), αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή μας και δείχνει το βαθμό ετοιμότητας των αστυνομικών ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες (στην προχθεσινή επιχείρηση έβρεχε καταρρακτωδώς, ενώ υπήρχαν και πολλές άλλες υποθέσεις, όπως τα μέτρα για την 28η Οκτωβρίου, ο ποδοσφαιρικός αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα κ.α.). 
«Οι δυσκολίες σίγουρα δυσχεραίνουν το έργο μας. Οι αστυνομικοί υπερβάλλουν εαυτούς και ευτυχώς μέχρι σήμερα ο αστυνομικός δεν έχει διασυνδέσει τις αποδοχές του με τον τρόπο που εργάζεται» σημείωσε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Τρομπούκης, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό στο Ριάχοβο. 

Τα στοιχεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο κ. Τρομπούκης, από την αρχή του έτους τις Αρχές έχουν απασχολήσει 223 υποθέσεις ναρκωτικών, δηλαδή σχεδόν μια υπόθεση κάθε ημέρα! Αν και τα περιστατικά είναι λιγότερα σε σχέση με πέρυσι το ίδιο διάστημα (το πρώτο 10μηνο του έτους) κατά 17, οι ποσότητες που κατάσχονται είναι πολύ μεγαλύτερες. 
Συγκεκριμένα, φέτος έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί 8 τόνοι και 116 κιλά χασίς, ενώ πέρυσι 4 τόνοι και 458 κιλά (αύξηση 82%). Ακόμη, έχουν εντοπιστεί 4 κιλά και 400 γραμμάρια ηρωίνης, σε αντίθεση με πέρυσι που είχε εντοπιστεί ένα κιλό και 400 γραμμάρια (αύξηση 217%)! 
Ακόμη έχουν κατασχεθεί 195 δενδρύλλια κάνναβης, 110 γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, έχουν κατασχεθεί στις ίδιες υποθέσεις 2 πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, μία χειροβομβίδα, ένα πιστόλι, δύο κυνηγετικά όπλα και 54 οχήματα.

Το περιστατικό. 
Σε ό, τι αφορά το περιστατικό στο Ριάχοβο (σχετικά έγραψε χθες ο «Π.Λ.»), σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 25 και 21 ετών, με τις κατηγορίες της εισαγωγής στη χώρα μας και εμπορίας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Οι αστυνομικοί, που παρακολουθούσαν την περιοχή για τρεις ημέρες, έχοντας συγκεκριμένες πληροφορίες, εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες, το οποίο οδηγούσε ο 25χρονος, στο οποίο βρέθηκαν 128 δέματα χασίς, συνολικού βάρους 138 κιλών και 715 γραμμαρίων. 
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 21χρονος, προπορεύονταν του οχήματος του 25χρονου και λειτουργούσε ως προπομπός, καθ' όλη τη διάρκεια της μεταφοράς των ναρκωτικών, έως τον τελικό προορισμό που ήταν η Αθήνα. 

Και αποθήκη!..
Παράλληλα, εντοπίστηκε υπαίθριος χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών στις Πηγές Γκρούτσας στην Ιερομνήμη Ιωαννίνων, από όπου οι δύο δράστες είχαν παραλάβει τα ναρκωτικά.  
Εκεί, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε θάμνους και χόρτα, άλλα 160 δέματα με χασίς, βάρους 263 κιλών και 435 γραμμαρίων. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε ακόμη, ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά, είναι καταχωρημένο από τις Γερμανικές Αρχές ως κλεμμένο.
Κατασχέθηκε η ποσότητα του χασίς, συνολικού βάρους 402 κιλών και 150 γραμμαρίων, καθώς και τα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συνεχίζεται, διερευνάται η τυχόν συμμετοχή και άλλων προσώπων στην επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: