Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ο "Περί βιβλίου" Σύλλογος Φιλιππιάδας διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 07-11-2012 ,, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.


Ο  "Περί βιβλίου" Σύλλογος Φιλιππιάδας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση << 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ >> , που διοργανώνει την Τετάρτη  07-11-2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Φιλιππιάδας.

Πρόγραμμα
-Ομιλία από τον συντοπίτη μας, δικηγόρο και συγγραφέα κ. Αλέκο Γεωργίου με θέμα "Κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στη Φιλιππιάδα τις παραμονές των Βαλκανικών πολέμων"..
-Βράβευση μαθητών σχολείων της πόλης που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κατά το έτος 2011-12 και θα τους απονεμηθούν αναμνηστικά δώρα.
-Θα ανοίξει τις πύλες της για το
κοινό έκθεση αγιογραφίας , από το τμήμα αγιογραφίας του συλλόγου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή 9-11-2012. Εκτίθενται 40 εικόνες "έργα χειρών" από γυναίκες της πόλης μας, με θέματα από τη βίβλο και το Ευαγγέλιο, τις μεγάλες Χριστιανικές γιορτές αλλά και το νεότερο Μαρτυρολόγιο.


Ο σημαντικός  και με μεγάλη πολιτιστική προσφορά στην περιοχή μας Σύλλογος τιμάει τον συμπατριώτη μας συγγραφέα κ. Αλέκο Γεωργίου με το να τον ορίσει βασικό ομιλητή της εκδήλωσης.

Σχόλιο ROMIANEWS:Να σημειώσουμε  ότι ο Αλέκος Γεωργίου είναι από τους ελάχιστους που έχουν μελετήσει εμπεριστατωμένα την ιστορία της Φιλιππιάδας και της γύρω περιοχής. Ο Δήμος Ζηρού όμως δεν τον έκρινε άξιο να συμμετάσχει στην 25μελή επιτροπή που είχε συστήσει πρίν ένα χρόνο για τον συντονισμό και διοργάνωση των εκδηλώσεων που ΘΑ πραγματοποιούσε για τον εορτασμό των εκατό χρόνων απελευθέρωσης της πόλης.
Ευτυχώς που ο "Περί βιβλίου" σύλλογος αποκαθιστά αυτή την αδικία, έστω και καθυστερημένα.
Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι "σοβαροί" σύλλογοι κα τις δύσκολες αυτές στιγμές μας προσφέρουν έστω πνευματική τροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: