Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Την Αμμουδιά επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για να εποπτεύσει τα εγγειοβελτιωτικά έργα.

Την Αμμουδιά επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

Ζητήματα που αφορούν την αποπεράτωση και την πλήρη λειτουργία του Εγγειοβελτιωτικού έργου της Αμμουδιάς Π.Ε. Πρέβεζας εξέτασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην περιοχή.
Ο Περιφερειάρχης είχε συζήτηση με καλλιεργητές, οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίηση για τη δοκιμαστική λειτουργία του έργου, που τους δίνει τη δυνατότητα να αρδεύουν κανονικά πλέον τα κτήματά τους.
Παράλληλα του έθεσαν υπ' όψη διάφορα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν μελλοντικά και ιδίως η αναγκαιότητα να γίνει αναδασμός. Ο Περιφερειάρχης επιθεώρησε επίσης τις εργασίες κατασκευής της σήραγγας αποστράγγισης της περιοχής σε έκτακτες ανάγκες. Μετά την επίσκεψη δήλωσε τα εξής:
«Είναι θετικό ότι μετά από καθυστερήσεις πολλών χρόνων οι αγρότες επιτέλους μπορούν να αξιοποιήσουν το αρδευτικό έργο της Αμμουδιάς. Τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στο τελικό στάδιο ξεπεράστηκαν σε σύντομο σχετικά χρόνο, με τη συνεργασία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρίας και σήμερα νοιώθουμε ιδιαίτερη χαρά να βλέπουμε τους καλλιεργητές να αρδεύουν με σύγχρονο τρόπο τα κτήματά τους, μειώνοντας το κόστος παραγωγής. Σε επόμενο στάδιο και εφόσον εξασφαλίσουμε τους απαιτούμενους πόρους θα εξετάσουμε και το θέμα του αναδασμού. Στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η πατρίδα και η Ήπειρος, είναι αχτίδα φωτός η πρόοδος που παρατηρείται μετά από πολλά χρόνια, στην αντιμετώπιση προβλημάτων που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στα αρδευτικά έργα».
Το εγγειοβελτιωτικό έργο Βαθυπέδου Αμμουδιάς, είναι από τα έργα - «γέφυρα» του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Έχει χρηματοδοτηθεί από το Π.Ε.Π. Ηπείρου με 7.602.540 ευρώ και συμπληρωματικά από το «Αλ. Μπαλτατζής» με 1.405.662.


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: