Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Αντιδράσεις για την πώληση της ''ΔΩΔΩΝΗΣ'' και την μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας, σε συγκέντρωση χθες, του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Πρέβςζας και του Σωματείου ιδιωτικών γεωπόνων Πρέβεζας-Λευκάδας.


Την αντίθεσή τους στην πώληση της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ αλλά και της μεταβίβασης του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας εξέφρασαν οι φορείς, που συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην κινητοποίηση, που διοργάνωσε ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Πρέβεζας και το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας-Λευκάδας έξω από το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πρέβεζα.



Ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου Θεόδωρος Χάϊδος τάχθηκε αντίθετος στην πώληση της ΑΤΕ, υπογραμμίζοντας ότι ο ρόλος της Αγροτικής Τράπεζας πρέπει να είναι η στήριξη του αγώνα των κτηνοτρόφων και γενικότερα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος των Νέων Αγροτών Λεων. Ραβανός δήλωσε κάθετα αντίθετος με την πώληση της ΑΤΕ και της ΔΩΔΩΝΗ, διότι καταστρέφεται, όπως είπε, το ζωτικό μέλλον των νέων αγροτών. 
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας κ. Βαγγέλης ενημέρωσε ότι παράλληλα με την συγκέντρωση στην ΑΤΕ Πρέβεζας, διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στα Ιωάννινα κατόπιν σύσκεψης των Ενώσεων.
Ο Αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας Άγγελος Νικολάου χαρακτήρισε αβέβαιο το μέλλον για τους κτηνοτρόφους και υποστήριξε ότι η εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και η παραχώρηση της ΔΩΔΩΝΗ βρίσκει τους κτηνοτρόφους κάθετα αντίθετους, ενώ επισήμανε πως θα ακολουθήσει άσχημη αντίδραση των κτηνοτρόφων. 
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρ. Δημόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Κυβέρνηση εν μέσω θέρους και μετά από επιταγές της Τρόικας αποφάσισε να προβεί στην πώληση της ΑΤΕ, ενώ υπογράμμισε ότι το Εργατικό Κέντρο θα αντιπαλέψει το καθετί σε βάρος των εργαζομένων.

www.epiruspost.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: