Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ταξιδεύουν στην Ήπειρο για εμφανίσεις τα χορευτικά του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου.


Στην Άρτα και τα Ιωάννινα θα εμφανιστεί αντιπροσωπευτικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου το τριήμερο 10 -11-12 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, οι εμφανίσεις θα πραγματοποιηθούν, αυτή την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το ολοκαύτωμα του μαρτυρικού χωριού Κομμένο της Άρτας.
Στο κλαρίνο ο Νίκος Φιλιππίδης και στο τραγούδι ο Παναγιώτης Λάλεζας.

Το Σάββατο 11 Αυγούστου στην Τύρια Ιωαννίνων (κόμβος Τύριας-Εγνατίας οδού) στο Αντάμωμα Ξενιτεμένων που διοργανώνει ο Δήμος Δωδώνης (Δ.ενότητα Σελλών) με τον Μάκη Μποροδήμο και τον Δημήτρη Αχνούλα.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου στην Παρδαλίτσα Ιωαννίνων στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο
με τον Γιώργο Ντάφλο και την κομπανία του.

Είναι το έβδομο συνεχόμενο καλοκαίρι που χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου εμφανίζεται στην Ήπειρο. Οι άψογες εμφανίσεις του επικεντρώνουν τον ενδιαφέρον πολλών φορέων, που τον προσκαλούν κάθε χρόνο.

Να σημειώσουμε πως φέτος (όπως και πέρσι) οι εμφανίσεις αυτές γίνονται με έξοδα των ιδίων χορευτών καθώς τα έσοδα του Συλλόγου είναι πενιχρά και απαγορευτικά πλέον για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Το σημαντικότερο πρόβλημα του δε, τα τελευταία δυο χρόνια, είναι η στέγαση για την οποία ξοδευονται τα όποια έσοδα του.

Ωστόσο, με την αγάπη που δείχνουν οι 110 ενεργοί χορευτές του για το έργο που επιτελείται, αυτός ο Σύλλογος συνεχίζει τη δράση που τον καθιστά έναν από τους πιο αξιόλογους εθιμοτοπικούς συλλόγους της περιοχής και απ' τους μεγαλύτερους Ηπειρωτικούς συλλόγους του λεκανοπεδίου, ευελπιστώντας πως επιτέλους το αίτημα του για στέγαση θα βρεί τη δίκαιη ανταπόκριση που αξίζει σ' έναν τέτοιο φορέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: