Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Συμπόσιο για τον ευεργέτη Γεώργιο Αβέρωφ, με την συμμετοχή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στο Μέτσοβο.


Ο Δήμος Μετσόβου σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών, τη στήριξη του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε) του ΕΜΠ και την συμμετοχή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, διοργανώνουν συμπόσιο με θέμα: Γεώργιος Αβέρωφ, Εθνικός και Ολυμπιακός ευεργέτης.


Για την έναρξη του συμποσίου θα λάβει χώρα το Μουσικό Δρώμενο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής υπό το φως της Γαλάζιας Πανσέληνου ''Άθλος Ευεργεσίας'' την Παρασκευή 3 Αυγούστου στο κάστρο - κεντρική πλατεία στις 21.00. Η μουσική επιμέλεια είναι του Μιχάλη Καραβασίλημ και η απαγγελία της Λυδίας Κατρινού.

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π. στο Μέτσοβο στο πλαίσιο αφενός των εκδηλώσεων "Εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Μετσόβου" και αφετέρου της διεξαγωγής των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων "Λονδίνο 2012".

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου θα λειτουργήσει ειδική θεματική έκθεση με θέμα: "Γεώργιος Αβέρωφ: Εθνικός-Ολυμπιακός Ευεργέτης", από το αρχειακό υλικό της βιβλιοθήκης Γεωργίου Δολιανίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: