Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αποχωρεί από τη λαϊκή αγορά στο γήπεδο η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας.

Αποχωρεί από τη λαϊκή αγορά στο γήπεδο η Ένωση Νέων Αγροτών
Την αποχώρησή της από τη λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται στην οδό Κίτσου Τζαβέλα στο δημοτικό στάδιο της Πρέβεζας ανακοίνωσε η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας.
Η Ε.Ν.Α. χθες 1/8/2012 πραγματοποίησε διοικητικό συμβούλιο και αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν θα συμμετέχει πλέον ενεργά στην αγορά που γίνεται στην οδό Κ. Τζαβέλα και με την εξής ανακοίνωση εξηγεί τους λόγους:

"Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας ξεκίνησε πριν 2 μήνες περίπου με τη δημιουργία Αγροτικής Αγοράς σε μισθωμένο ιδιωτικό χώρο. Από την αρχή την προσπάθεια αυτή την αγκάλιασαν και τη στήριξαν οι καταναλωτές της Πρέβεζας. Η ΕΝΑ επέλεξε συνειδητά αυτή την επιλογή προκειμένου να αποκλειστούν οι έμποροι και η αγορά να λειτουργήσει μόνο με παραγωγούς και τα παραγόμενα από αυτούς προϊόντα.
Αρχικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος της ΕΝΑ Πρέβεζας ήταν πάντα η Αγορά να λειτουργεί υπό καθεστώς πλήρους Νομιμότητας σεβόμενη τον καταναλωτή αλλά και τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου Οπωροκηπευτικών της Πρέβεζας.
Από μερικούς παραγωγούς διατυπώθηκε η άποψη ότι ο χώρος είναι εκτός της πόλεως επιζητώντας από την ΕΝΑ να βρεί χώρο μέσα στην Πρέβεζα. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο αντικειμενικά , έτσι κάποιοι παραγωγοί μετά από προφορική διαβεβαίωση με το Δήμο αποφάσισαν να μετακινηθεί η Αγορά στην οδό Κ . Τζαβέλα στο γήπεδο.
Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας όμως σε επικοινωνία που είχε με τον δήμο Πρέβεζας ενημερώθηκε ότι ο χώρος αυτός δεν μπορεί προσωρινά να παραχωρηθεί για την λειτουργία της αγοράς αγροτών . Βλέποντας ότι η πλειοψηφία των παραγώγων αλλά και των δημοτών θέλουν η αγορά να μεταφερθεί στην οδό Κ Τζαβέλα (γήπεδο) ενημερώσαμε με δελτίο τύπου στις 25/7/2012 τους δημότες αλλά και τους παραγωγούς για την αναγκαία μεταφορά τονίσαμε όμως ότι ρόλος της Ε.Ν.Α. είναι μέχρι εκεί και ότι οι παραγωγοί πρέπει να δημιουργήσουν τον δικό τους σύλλογο γνωρίζοντας ότι στον συγκεκριμένο χώρο δεν ικανοποιούνται οι συνθήκες ασφάλειας και εποπτείας της Αγοράς .
Η Ε.Ν.Α. έκανε διοικητικό συμβούλιο στις 1/8/2012 και αποφάσισε ομόφωνα ότι: δεν θα συμμετέχει πλέον ενεργά στην αγορά που γίνεται στην οδό Κ. Τζαβέλα για τους προαναφερόμενους λόγους . Κλείνοντας θέλαμε να τονίσουμε ότι η ΕΝΑ Πρέβεζας άνοιξε ΕΜΠΡΑΚΤΑ το δρόμο στην πραγματοποίηση ενός αιτήματος δεκαετιών ,του κοινού και των παραγωγών της Πρέβεζας. Παρέκαμψε τη γραφειοκρατία που βασανίζει μόνιμα τους πολίτες , μίσθωσε Ιδιωτικό χώρο αποκλείοντας τους εμπόρους από τη συμμετοχή τους και βοηθώντας τους παραγωγούς να δώσουν φρέσκα προϊόντα σε καλές τιμές.
Η ΕΝΑ Πρέβεζας θα είναι πάντα κοντά στους πραγματικούς Παραγωγούς ,σύμμαχος στις ενέργειες που προωθούν την εξάλειψη από την αγορά των μεσαζόντων ενισχύοντας έτσι το εισόδημα των παραγωγών και των καταναλωτών στις ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές σημερινές συνθήκες".

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: