Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

«Μπάχαλο» και προχειρότητα συνάντησαν οι Πρεβεζάνοι συνοριοφύλακες στη Θράκη, όπου αποσπάστηκαν.

«Μπάχαλο» και προχειρότητα συνάντησαν οι Πρεβεζάνοι συνοριοφύλακες στη Θράκη

Τα... φύλλα πορείας σε 30 αστυνομικούς υπαλλήλους του Νομού Πρέβεζας ήρθαν παρά τις αντιδράσεις (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ) και τα όργανα της τάξης βρίσκονται ήδη στην Κομοτηνή για να υλοποιήσουν το πλάνο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια, για την καταπολέμηση της παράνομης εισόδους στη χώρα, μεταναστών που προέρχονται κυρίως από τις ασιατικές και αφρικανικές χώρες.
Παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες όμως του Υπουργείου, οι αστυνομικοί υπάλληλοι που μεταφέρθηκαν εκεί συνάντησαν προχειρότητα και προβλήματα οργάνωσης του όλου εγχειρήματος.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας, με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζεύς» και πραγματοποιούνται συλλήψεις μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Για τους αλλοδαπούς όμως που συλλαμβάνονται, δεν υπάρχει προνόηση για το που θα μεταφερθούν.
Εν μια νυκτί μετανάστες που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας μεταφέρθηκαν στις σχολές αστυφυλάκων της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Στις εγκαταστάσεις της πρωτεύουσας του πρώην Νομού Ροδόπης, θα μπορούσαν να μείνουν οι μεταφερθέντες αστυνομικοί υπάλληλοι -ανάμεσά τους και Πρεβεζάνοι- οι οποίοι έφτασαν και δεν είχαν πού να μείνουν!

465326

Έπειτα από κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και των τοπικών ενώσεων αστυνομικών και συνοριοφυλάκων, βρέθηκαν 130 κλίνες, ώστε να μπορέσουν να μείνουν προσωρινά οι μεταφερθέντες από όλα τα μέρη της Ελλάδος, αστυνομικοί υπάλληλοι.

Ένα μέγα ζήτημα που επίσης έχει προκύψει, είναι αυτό των συνθηκών των υπηρεσιών των μεταφερθέντων αστυνομικών υπαλλήλων από την Πρέβεζα και γενικότερα από όλα τα μέρη της Ηπείρου. Πιθανότατα οι 30 αστυνομικοί υπάλληλοι συνοριακής φύλαξης του Νομού Πρέβεζας θα παραμείνουν για υπηρεσία στη Ροδόπη. Δεν έχει οριοθετηθεί όμως ποια υπηρεσία θα αναλάβουν.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά, σε δηλώσεις της στον τοπικό Τύπο ανέφερε: «Θα αποφασίσουμε για τις κινητοποιήσεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μπει ούτε ένας μετανάστης στη σχολή αστυφυλάκων. Είναι προσβολή για την εκπαίδευση των αστυνομικών, είναι προσβολή για τη Θράκη».

Υπάρχει λοιπόν κίνδυνος οι αστυνομικοί να καταντήσουν φύλακες μεταναστών σε χώρους συγκέντρωσης; Και με ποιες προϋποθέσεις θα επιλεχθούν οι χώροι φύλαξης; Θα τηρούνται στοιχειώδεις ανθρώπινοι κανόνες τόσο για τους μετανάστες που θα κρατούνται, όσο και για τις συνθήκες που θα εργάζονται οι αστυνομικοί; Πολλά τα ερωτηματικά, για ένα σχέδιο του Υπουργείου που είναι φιλόδοξο και μέχρι στιγμής οι Ενώσεις των Αστυνομικών καταγγέλουν προχειρότητα, κενά στην υλοποίηση και... μπάχαλο.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: