Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Έρχεται νέο φορολογικό σύστημα αλά ΗΠΑ. Τι προβλέπεται.


Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα ετοιμάζει και πάλι η κυβέρνηση!! Το θέμα των αποδείξεων πέφτει ξανά στο τραπέζι με σκοπό να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

Το συγκεκριμένο μοντέλο που στηρίζεται πάνω σε αμερικανικά πρότυπα, βασίζεται στον κανόνα έσοδα-έξοδα και προβλέπει ότι από τα συνολικά εισοδήματα των φορολογουμένων θα αφαιρούνται όλες οι δαπάνες με εξαίρεση όμως όσες αφορούν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων αλλά και στην αποπληρωμή λογαριασμών δεκο!! Το «καθαρό» ποσό που θα μένει μετά την αφαίρεση όλων των παραπάνω δαπανών από τα δηλούμενα εισοδήματα θα υπόκειται σε φόρο με νέα κλίμακα, στην οποία ο κατώτατος συντελεστής φόρου θα ανέρχεται σε 25% και ο ανώτατος πιθανότατα θα φτάνει στο 45%

Ποιες αποδείξεις δεν θα εμπίπτουν στο αφορολόγητο;

-Αποδείξεις λογαριασμών τηλεφωνίας, ύδρευσης και ρεύματος 

-Αποδείξεις εισιτηρίων

Για τις αποδείξεις ενοικίων, νοσηλείας ασφάλιστρων ζωής και φροντιστηρίων θα υπάρχει μείωση φόρου σε ποσοστό 10%.

Ποιες αποδείξεις δεν θα αναγνωρίζονται στο συνολικό ύψος των δαπανών ;

- Αποδείξεις για αγορές ακινήτων , οχημάτων και λοιπών περιουσιακών στοιχειών μεγάλης αξίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δίνεται bonus επιστροφής χρημάτων σε όσους χρησιμοποιούν την κάρτα αποδείξεων αλλά και το λεγόμενο πλαστικό χρήμα.

Στο οικονομικό επιτελείο πιστεύουν πως με το νέο σύστημα, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2013, οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δηλώνουν πλέον κατά πολύ υψηλότερα εισοδήματα, καθώς οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν εκ νέου το «κυνήγι» των αποδείξεων, προκειμένου να γλιτώσουν φόρους!!
www.Star.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: