Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Απόδημα Ηπειρωτόπουλα «εντρύφησαν» στην Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό.


















Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για πέμπτη συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για Απόδημους Ηπειρώτες, το οποίο υλοποίησε το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Στο πρόγραμμα φέτος συμμετείχαν νέοι Απόδημοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Αυστραλία, Γερμανία και Βόρειο Ήπειρο.
Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο την Τετάρτη, παρουσία και του Πρύτανη κ. Τριαντάφυλλου Αλμπάνη. Ο αντιπρύτανης και Πρόεδρος του Κέντρου Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αυτό που τέθηκε υπό την Αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, τονίζοντας ότι η συνέχιση του καθίσταται αναγκαία, γιατί καλύπτει πολύπλευρες ανάγκες των απόδημων Ηπειρωτόπουλων.Η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος κ. Αγγελική Παναγοπούλου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε, ενώ εκ μέρους του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπεύθυνος Τύπου και πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας. Μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου κ. Χρυσόστομου Δήμου και ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ιδιαίτερα τον πρύτανη κ. Αλμπάνη και τον αντιπρύτανη κ. Καψάλη για την άψογη συνεργασία που είχαν όλα τα χρόνια και ακόμη για την βοήθεια που πρόσφεραν για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα ελληνομάθειας.
Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της τελετής τα αποτελέσματα των εργασιών τους. Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Την τελετή λήξης παρακολούθησαν εκτός του διδακτικού προσωπικού ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Κολόκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών κ. Δημήτριος Γιωτίτσας, Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης εκτός του προέδρου της παρακολούθησαν κι ο Γενικός Γραμματέας της κ. Δημήτρης Κατσάνος και η συντονίστρια επιχειρηματικότητας κ. Δήμητρα Πέτσα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: