Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων των ΕΛΤΑ αντιδρά στην κυβερνητική ανακοίνωση, για ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του δημόσιου Ταχυδρομείου



                    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩ (Π.Ο.Σ.Τ.)
FÉDÉRATION PANHELLÉNIQUE DES ASSOCIATIONS POSTALES
                                                             ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ:       1)ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ
                                                                                         2) ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                                             MEMBRE DE LA: 1) UNION NETWORK INTERNATIONAL (U.N.I.)
                                                                                          2) CONFEDERATION GENERALE DU TRAVAIL DE GRECE

                                                              ΑΡΙΘ. ΑΝΑΓ. ΑΠΟΦ. ΠΡ. ΑΘΗΝ. 6101/2000

                                                              ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 11-15 104 32 ΑΘΗΝΑ  /  11-15 RUE ARISTOTELOUS GR 104 32 ATHENES
                                                               ++30 210  52.00.301  FAX: ++ 30 210 52.25.748 URL:www.postnet.gr    e-mail: post@postnet.gr





Αθήνα 11.08.2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση αγνοώντας  τη σημασία και το ρόλο του Δημόσιου Ταχυδρομείου στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου εξήγγειλε, την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (τηρώντας έτσι πιστά τα πολιτικά ήθη και τις πρακτικές της τελευταίας οκταετίας)  την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
 Αυτή η επιλογή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε όλο τον πλανήτη η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς, ακόμα και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού όπως: ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Καναδάς, Βραζιλία, Αργεντινή και παντού, σ’όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
Αυτό γίνεται, γιατί όλοι θέλουν να προσφέρουν το κοινωνικό αγαθό της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης  σε όλους τους πολίτες τους και σε όλη την επικράτεια, με χαμηλό κόστος και υψηλή  ποιότητα.
Είναι απορίας άξιον πως στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση Ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά.
Σ’ αυτούς τους πολίτες ο ΕΛΤΑ παρέχει, εκτός της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (Συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, Λιανική Τραπεζική κλπ).
Είναι προφανές ότι αδιαφορείτε για τις συνέπειες που θα επιφέρει η πολιτική σας, από τις κερδοσκοπικές πρακτικές που θα εφαρμοστούν αλλά και από την υποβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και της ποιότητας των υπηρεσιών.
Κάνετε πως αγνοείτε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Κύριοι της κυβέρνησης, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί το ξεπούλημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Γνωρίζετε καλά ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν έχουν επιβαρύνει και δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ το κράτος και τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν αποδείξει ότι και σε περιόδους κρίσης είναι βιώσιμα και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης του τόπου και κοινωνικής προσφοράς στους πολίτες.
Το τίμημα από την πώληση τους, σαφέστατα και δεν λύνει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.
Και αναρωτιόμαστε τελικά γιατί πουλάτε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία?
Αν μας πείσετε ότι  ΄΄ με την πώληση του ταχυδρόμου ΄΄  θα βγει η οικονομία μας από τα αδιέξοδα, τότε και εμείς ...μαζί σας.
Πιστεύετε ότι με τη στοχοποιημένη εδώ και καιρό στρατηγική της κατασυκοφάντησης των δημοσίων υπηρεσιών, των συνδικάτων και των εργαζομένων, έχετε πετύχει τον προσδοκώμενο για σας κοινωνικό αυτοματισμό.
Όμως, να είσαστε σίγουροι  ότι η πολιτική σας θα ξεσηκώσει τεράστιο κύμα αντίδρασης σε όλη τη χώρα, γιατί το Ταχυδρομείο είναι ταυτισμένο με τον Έλληνα πολίτη, τον αγρότη, το μικρομεσαίο, το συνταξιούχο, το μετανάστη, το φοιτητή.
Οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς, η Περιφερειακή, η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε θα επιτρέψουν να διαπραχθεί τέτοιο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, του λαού και της χώρας. Η αντίδραση τους θα βάλει φρένο στο ξεπούλημα του Ταχυδρομείου.
Η ΠΟΣΤ συγκαλεί εκτάκτως τα συνδικαλιστικά της όργανα για λήψη αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: