Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Αποχαιρέτησε η απερχόμενη Γ.Γ.Α.Δ. Ηπείρου-Δ.Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα καταθέτοντας τον απολογσμό της.















«Οφείλω και σήμερα στο πλαίσιο της λογοδοσίας όλων των κυβερνητικών στελεχών να καταθέσω τον απολογισμό μου, αλλά και να αποχαιρετήσω τους φίλους Ηπειρώτες και Δυτικομακεδόνες», ήταν τα πρώτα λόγια που χρησιμοποίησε η απερχόμενη Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργακοπούλου - Μπάστα, κατά τη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής, προκειμένου να παρουσιάσει τον Απολογισμό Έργου, κατά τη θητεία της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.


«Κλήθηκα, τόνισε, στη πιο δύσκολη μεταπολιτευτικά περίοδο να ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΩ στην κοινή προσπάθεια για να μπορέσει η χώρα να σταθεί όρθια. Δεν θα αναφερθώ ούτε στο τι βρήκαμε, ούτε στο πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Είναι γνωστά και δεν έχει κανένα νόημα να γυρίζουμε πίσω» και συνέχισε :«Προσπάθησα από την αρχή σε μια περιοχή, όπως η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, να αντιμετωπίσω ανοιχτά μέτωπα για την περιοχή. Μη ξεχνάτε: Αναξιοποίητα κονδύλια του ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος, γενικά Περιβαλλοντικά Προβλήματα, ΧΥΤΑ, Ρυθμιστικό, Λίμνη, κ.λ.π. Αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προσπαθήσαμε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε με μια σειρά από πρωτοβουλίες σε συνεργασία τόσο με τους τοπικούς φορείς όσο και με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο επενδυτικού ενδιαφέροντος με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή».

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε κατά τη θητεία της στην αναβάθμιση σχέση πολίτη - Κράτους «καθιερώνοντας, όπως επεσήμανε, όρους διαφάνειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, προωθώντας τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των πολιτών και βελτιώνοντας την εν γένει προσβασιμότητα τους, στις παρεχόμενες υπηρεσίες». Ταυτόχρονα μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στη διαφάνεια όλων των ενεργειών και αποφάσεων που ελήφθησαν με στόχο τη διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος ισοτιμίας, «το οποίο μας επέτρεψε να θέσουμε στο περιθώριο νοοτροπίες και λογικές κολλητών, αρεστών και ημετέρων, που δημιούργησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, σχέσεις εξάρτησης και συντηρούσαν ένα νοσηρό κλίμα αδιαφάνειας στις σχέσεις πολίτη-κράτους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη συνέντευξη παρουσιάστηκαν τόσο οι στόχοι της μεταβατικής περιόδου, από τις Κρατικές στις Αιρετές Περιφέρειες όσο και ο επιτελικός ρόλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Α.Δ.), ως ενιαίας διοικητικής μονάδας του κράτους, αλλά και το έργο του χρονικού διαστήματος από 01-01-2011 έως και σήμερα.

Όπως είπε η απερχόμενη Γενική Γραμματέας κ. Δήμητρα Γεωγρακοπούλου- Μπάστα «Κληθήκαμε να συμβάλλουμε στη πιο μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του Κράτους ζώντας μια μεταβατική περίοδο, όπου έπρεπε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες δύο Περιφερειών με στόχο : Να μην παραδώσουμε εκκρεμότητες στις Αιρετές Περιφέρειες»

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ

(ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 01-01-2011 έως 31-06-2012) ΕΔΩ

www.thesprotianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: