Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Η συνέχεια στην Ιερή Μητρόπολη Νικοπόλεως. Ο Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Μαρτζούχος, μπορεί να την εγγυηθεί και να την αναβαθμίσει.

Η συνέχεια στην Ιερή Μητρόπολη Νικοπόλεως

Άρχισαν οι συζητήσεις για τον διάδοχο του μακαριστού Μελέτιου, στην ηγεσία της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, αν και ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι την εκλογή του νέου Μητροπολίτη, είναι αρκετός. Ωστόσο πολίτες και παράγοντες της Πρέβεζας, έχουν κινητοποιηθεί και με κάθε τρόπο προβάλλουν το αίτημά τους για την συνέχιση της πορείας της Ιεράς Μητρόπολης, όπως την οριοθέτησε ο Μελέτιος. Και εξηγούν πως συνέχεια στην, αναγνωρισμένη απ' όλους, χρήσιμη και λειτουργική πορεία της Μητρόπολης, μπορεί να υπάρξει μόνο με την εκλογή του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Θεοδόσιου. Μια υποψηφιότητα που οι πάντες στηρίζουν και είναι αποφασισμένοι να κάνουν όποια παρέμβαση κι αν χρειαστεί.


Για να μην μιλάμε όμως γενικά κι αόριστα, θα πρέπει να θυμίσουμε και την πορεία του αρχιμανδρίτη Θεοδόσιου στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως. Ήταν νεαρός αρχιμανδρίτης, όταν το 1980 ήρθε με τον Μελέτιο στην Πρέβεζα και ήταν το δεξί χέρι του μακαριστού Μητροπολίτη, στην τεράστια προσπάθεια που έκανε να δημιουργήσει εκ νέου την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως, η οποία για τους παλιότερους, ήταν σε κατάσταση διάλυσης, μιας και είχαν προηγηθεί τα γνωστά γεγονότα με τον προκάτοχο του Μελετίου, που είχε χαρακτηριστεί και το «σκάνδαλο του Αγίου Πρεβέζης». Το οικοδόμημα που υπάρχει σήμερα και η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως χαρακτηρίζεται ως η πιο καλή Μητρόπολη της χώρας μας, είχε την σφραγίδα βεβαίως του Μελετίου, αλλά ως φόντο είχε την σκληρή δουλειά και την μεθοδική δράση του νεαρού αρχιμανδρίτη Θεοδόσιου.

Δεν μπορεί να υπάρχει Πρεβεζάνος, αλλά και πιστοί και απ' την ευρύτερη περιοχή και το νομό Άρτας φυσικά, που να μην θυμάται την έντονη διάθεση για προσφορά του αρχιμανδρίτη Θεοδοσίου. Την ζηλευτή προσπάθεια, που καθημερινά έκανε, για να γίνουν οι ναοί και όποιο άλλο έργο είχε προγραμματίσει η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως, που για όποιον θυμάται, ήταν πολλά και υλοποιούνταν την ίδια εποχή. 

Έλεγε και ξανάλεγε ο αείμνηστος δήμαρχος Αρταίων Κώστας Βάγιας, που είχε την έφεση να κάνει κι αυτός πολλά έργα, πως η καλύτερη επιλογή του, θα ήταν να είχε γενικό γραμματέα στο Δήμο τον αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο. Την ίδια εποχή δήμαρχος στην Πρέβεζα ήταν ο Μίμης Ταμπούρης, που κι αυτός έναν συνεργάτη σαν τον Θεοδόσιο ήθελε στο Δήμο Πρέβεζας. Δεν ήταν τυχαίες αυτές οι επιθυμίες των δημάρχων της εποχής. Έβλεπαν πολλά απ' την συνεχή και ουσιαστική συνεργασία, που είχαν με την Μητρόπολη Νικοπόλεως.

ΕΜΕΙΣ το θεωρούμε σίγουρο. Η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως για να έχει την συνέχεια στο δρόμο που χάραξε ο Μελέτιος, πρέπει να έχει Μητροπολίτη τον αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο. Αυτή την αλήθεια, είμαστε σίγουροι, πως θα την έχουν κατανοήσει ήδη και οι ιεράρχες, που θα κληθούν να λάβουν την απόφαση, τον Οκτώβριο. Εν αναμονή λοιπόν.

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ
www.gnomiartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: