Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα. Φάμπρικα «απόρων» και στην Ιταλία. Επιδημία... τυφλών και αναπήρων, αλλα Ελλάδα.

Στα δίχτυα των Αρχών 3.400 υγιείς και ευκατάστατοι πολίτες που έπαιρναν παράνομα επιδόματα ασθένειας, αναπηρίας, ανεργίας, μητρότητας ή σπουδών σε συνεργασία με γιατρούς και δημοσίους υπαλλήλους. Εχουν ήδη κληθεί να επιστρέψουν τα χρήματα. 60 εκατ. ευρώ η ζημιά για το κράτος.

O Μάριο Μόντι δήλωσε ότι σε περίπτωση που ο Μπερλουσκόνι βρισκόταν ακόμη στην εξουσία, το ιταλικό spread θα έφτανε στις 1.200 μονάδες!

Επιδημία «τυφλών» και «απόρων» είχε πέσει και στην Ιταλία, σύμφωνα με την εθνική Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Οπως αποκάλυψαν χθες σε ανακοίνωσή τους οι ιταλικές Αρχές, τα κρούσματα αναπήρων-μαϊμού είναι χιλιάδες και στη γειτονική χώρα, ενώ τα επιδόματα που λάμβαναν χωρίς να τα δικαιούνται όλοι αυτοί οι άνθρωποι φέρεται να έχουν στοιχίσει στο Δημόσιο πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για μια οικονομία που, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, βυθίζεται στην ύφεση για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο και της οποίας η κυβέρνηση αναγκάζεται να υιοθετήσει επιπρόσθετο πακέτο περικοπών ύψους 4,5 δισ. ευρώ!
Σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας, από την αρχή του έτους τα μέλη της δίωξης οικονομικού εγκλήματος έχουν ξεσκεπάσει πάνω από 3.400 καθ' όλα υγιείς και ευκατάστατους πολίτες που έπαιρναν -πολλές φορές επί σειρά ετών- επιδόματα ασθένειας, αναπηρίας, ανεργίας, μητρότητας, σπουδών και άλλα πολλά... πάντα σε συνεργασία με γιατρούς και δημοσίους υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα, η έκθεση κάνει λόγο για 1.565 αναπήρους-μαϊμού, καθώς και για άλλους 1.844 «ψευτοάπορους». Σε αυτούς προστίθενται και 418 Ιταλοί που παρά το γεγονός ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια συνέχιζαν να λαμβάνουν επίδομα φτώχειας, καθώς και άλλοι 400 πολίτες εμφανίζονταν ως ανάπηροι και συνελήφθησαν στα τέλη του 2011 έχοντας λάβει συνολική βοήθεια ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ. Οι τελευταίοι, ανέφεραν οι Αρχές, έχουν ήδη κληθεί να επιστρέψουν τα χρήματα από τα επιδόματα.
Χαρακτηριστικά του μεγέθους της απάτης είναι και τα παραδείγματα που ανέφερε εκπρόσωπος της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος επεσήμανε πως, μεταξύ άλλων, ένας «τυφλός» έκοβε αμέριμνος ξύλα όταν τον αιφνιδίασαν οι επιθεωρητές της υπηρεσίας, ενώ ένα άλλος -επίσης... τυφλός- έκανε βόλτες στο κέντρο της Πίζας... χωρίς σκύλο ή μπαστούνι.
Εξίσου αντιπροσωπευτική της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε στην Ιταλία, είναι και η περίπτωση ενός άνδρα στην επαρχία Σαλέρνο -κοντά στη Νάπολη- ο οποίος συνέχιζε να εκταμιεύει τη σύνταξη της μητέρας του που είχε πεθάνει από το 2003.


Δεν υπάρχουν σχόλια: