Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Πως έζησαν την επιτυχία τους, η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου

Δείτε video και photos από τους πανηγυρισμούς του χάλκινου μεταλλίου.

"Την ώρα της απονομής μου ερχόταν μια να γελάσω και μια να κλάψω, ένα μπερδεμένο συναίσθημα", εξομολογείται η Ηπειρώτισσα Αλεξάνδρα Τσιάβου λίγο μετά την έξοδό της από το ντόπινγκ κοντρόλ που την κόστισε την παρουσία της στην συνέντευξη Τύπου των νικητών. 


Εκεί όπου πήγε μόνη της η Καστοριανή Χριστίνα Γιαζιτζίδου συνοδευόμενη απο... την αδελφή της που έψαχνε όλη την ώρα για να πανηγυρίσει μαζί της.


Οι δυο χάλκινες Ολυμπιονίκες, οι πρώτες Ελληνίδες κωπηλάτριες που κατακτούν μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση χάθηκαν μέσα στις αγκαλιές συγγενών και φίλων που είχαν έρθει από την Ελλάδα για να τις υποστηρίξουν.


Ιδιαίτερα η αγκαλιά του Αποστόλη Γκουντούλα άνοιξε διάπλατα για την Αλεξάνδρα Τσιάβου με την οποία είναι ζευγάρι εδώ και χρόνια. "Πηγαίνετε για αποθεραπεία!" τώρα φώναζε ο Αποστόλης στα κορίτσια λίγο πριν παραλάβουν το μετάλλιο από το χέρι του Έλληνα «αθάνατου» Λάμπη Νικολάου. 

Και μετά τον Εθνικό ύμνο της νικήτριας Αγγλίας, ένα αίτημα από τα κορίτσια προς τους συναθλητές τους στην εξέδρα. Την σημαία με τις υπογραφές των συναθλητών τους από τις προηγούμενες Ολυμπιάδες.

Η σημαία έφτασε στα χέρια τους, έστω κι αν έπεσε στο νερό (!) και χρειάστηκε να ξαπλώσει για να την πιάσει η Αλεξάνδρα Τσιάβου και άνοιξε τόσο πάνω στην εξέδρα των απονομών όσο και στη βάρκα κατά την αποχώρηση τους.



Οι γονείς της Αλεξάνδρας την περίμεναν στην απέναντι κερκίδα την χάλκινη Ολυμπιονίκη, όπως και τα μέλη του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο αρχηγός της ομάδας Ισίδωρος Κούβελος. Ομως δεν ήταν οι μόνοι.



Σύσσωμη η πρώην βασιλική οικογένεια του Κωνσταντίνου αλλά και Θόδωρος Αγγελόπουλος χωρίς την Γιάννα Αγγελοπούλου, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά με την κόρη της η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας Βασιλική Βουγιούκα και πολλοί άλλοι συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Καρρά έσπευσαν να συγχαρούν τα δυο κορίτσια και να φωτογραφηθούν μαζί τους. 


Δείτε βίντεο με δηλώσεις

Νίκος Γκομώλης

www.Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: