Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Στα ταμεία του Δήμου Ζηρού θα μπουν 320.000 ευρώ από ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Στα ταμεία του Δήμου Ζηρού θα μπουν 300.200 ευρώ από ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Την οικονομική δυνατότητα να κάνει σημαντικά έργα ανάπλασης στην περιοχή της λίμνης Ζηρού θα έχει ο Δήμος Ζηρού, καθώς 320.000 ευρώ, έχουν εξασφαλιστεί μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος « LA.ROUTE » ( Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013).

Τα χρήματα βρίσκονται στο Πρακτορείο Πρέβεζας της Τράπεζας της Ελλάδος και έπειτα και από την έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζηρού, που θα γίνει τη Δευτέρα στις 7μ.μ. στη Φιλιππιάδα, θα μεταφερθούν τα ταμεία του Δήμου Ζηρού για να αξιοποιηθούν καταλλήλως.

Ο Δήμος Ζηρού, με την συμμετοχή των Δήμων Πωγωνίου και Μετσόβου και των Ιταλικών Δήμων Minervino Murge και Otranto, υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «THE LAKES ROUTE».
Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης ανέρχεται στo ποσό των 1.508.300,00 ευρώ, εκ των οποίων τα 300.200,00, είχαν εγκριθεί για το Δήμο Ζηρού προς υλοποίηση του δικού του Υποέργου.

Στο Υποέργο του Δήμου περιλαμβάνονται οι εξής Δράσεις :
1. Τεχνική και Διοικητική Υποστήριξη για τη Διαχείριση της Πράξης.
2. Υπηρεσίες Ενημέρωσης και Δημοσιότητας για την Πράξη.
3. Υλοποίηση Στοχευμένων Δράσεων Προώθησης και Ενημέρωσης ( Εφαρμογές ΤΠΕ, Αναπτυξιακές Μελέτες, Έκδοση Έντυπων και Ηλεκτρονικών Παραγωγών, Διενέργεια Εκδηλώσεων, Παρακολούθηση και Αξιολόγηση των Δραστηριοτήτων του Κέντρου Ενημέρωσης που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της Πράξης ).
4. Προμήθεια Σταθμών Πληροφόρησης ( Infokiosks ).
5. Έργα Ανάπλασης στην πέριξ της Λίμνης Ζηρού περιοχής ( Αποψίλωση- Καθαρισμός
της πέριξ της Λίμνης Περιοχής, Τοποθετήση Ενημερωτικών Πινακίδων ).

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: