Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ξεκινά τη Δευτέρα 20 Αυγούστου ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός Δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας


















Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου ξεκινά ο δεύτερος ψεκασμός δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Φέτος στο πρόγραμμα Δακοκτονίας έχουν ενταχθεί οι (Καλικρατικοί) Δήμοι Πρέβεζας και Ζηρού και η Τοπική Κοινότητα Δεσποτικών του Δήμου Πάργας.

Ο ψεκασμός είναι δολωματικός και γίνεται με το οργανοφωσφορικό εντομοκτόνο Dimethoate και με τη χρήση ελκυστικής ουσίας (μελάσας), σε σύνολο 410.000 ψεκαζόμενων ελαιοδέντρων.

Τη Δευτέρα 20-8-2012 θα ξεκινήσει ο ψεκασμός στο Δήμο Πρέβεζας και συγκεκριμένα στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:Ν. Σαμψούντα, Ν. Σινώπη, Μιχαλίτσι, Φλάμπουρα, Πρέβεζα, Νικόπολη, Κανάλι, Καστροσυκιά, Μυρσίνη, Μεγαδέντρο, Καμαρίνα, Κρυοπηγή, Εκκλησιές, Άνω Ράχη, Χειμαδιό, Λούρος, Ωρωπός, Κοτσανόπουλο, Σφηνωτό, Βρυσούλα-Τρίκαστρο, Άνω και Κάτω Ρευματιά και Σκιαδάς καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Δεσποτικών του Δήμου Πάργας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζηρού, δηλαδή Παπαδάτες, Μελιανά, Γαλατάς, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Άγιος Γεώργιος, Νικολίτσι, Θεσπρωτικό, Άσσος, Πολυστάφυλο και Κρανιά.
Ο ψεκασμός θα ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα περίπου.Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να ενημερώνονται από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για τις ακριβείς ημέρες και ώρες των ψεκασμών, προκειμένου να παρευρίσκονται στα κτήματά τους.

Να σημειωθεί ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας, ο πληθυσμός του δάκου κυμαίνεται γενικά σε χαμηλά επίπεδα, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές, όπως η Μυρσίνη, το Μεγαδέντρο και το Χειμαδιό, όπου καταγράφεται μία σχετική έξαρση του πληθυσμού.

Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: