Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ 2012 Με την Άρνηση Υποστήριξης του Δήμου Ζηρού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αθρόα συμμετοχή του κοινού τόσο από την Φιλιππιάδα όσο και από τα γύρω χωριά αλλά και την Άρτα ολοκληρώθηκε η εκδήλωσή μας ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ 2012 <<Με την Άρνηση Υποστήριξης του Δήμου Ζηρού>>.
Σημαντική ήταν και η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα για τρόφιμα που παρέλαβε και θα διαθέσει η Ενορία μας στους φτωχότερους από εμάς.
Ευχαριστημένος έφυγε ο κόσμος αφού γέλασε και σατίρισε μαζί με τον Καραγκιόζη την σημερινή πραγματικότητα της Φιλιπππιάδας αλλά και της Ελλάδας μας γενικότερα.
Αίσθηση προκάλεσε το θερμό χειροκρότημα του κοινού που έδωσε ρυθμό και εξέφρασε την γενική αγανάκτηση του κόσμου όταν ο Καραγκιόζης αναφέρθηκε με το παρωνύμιο ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ… στην πλατεία που παιζόταν η παράσταση, εκεί ο κόσμος με την φωνή των φιγούρων ξέσπασε την οργή του για την παντελή αδιαφορία του Δήμου Ζηρού ως προς την προστασία των παιδιών μας που παίζουν στην (αν λέγετε έτσι) παιδική χαρά της πλατείας Γ. Παπανδρέου (Πλατεία Τσιμέντων).

Τα πολλά χειροκροτήματα, τα συγχαρητήρια και η θερμότητα του κοινού καθ’ όλη την εκδήλωση αλλά και κατά το τέλος μας υποχρέωσε να υποσχεθούμε μια νέα Παράσταση Καραγκιόζη του χρόνου μαζί με μια με μια έκπληξη!!!
Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ από φέτος ορίζετε θεσμός που κανένας δεν θα καταστείλει.
Η παρουσία του Δήμου Ζηρού ανύπαρκτη όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο.
Ένα μικρόφωνο σε ορθοστάτη μπροστά από τον Μπερντέ περίμενε τον Δήμο Ζηρού να αντιπαρέρθει ή τουλάχιστον να χαιρετίσει την εκδήλωση αλλά άνθρακας ο θησαυρός…
Άραγε δεν είχε τίποτα να πει ο Δήμος μας μιας και ο εγωισμός της καρέκλας εξανάγκασε τους αρμόδιους στην καθήλωση του εμείς είμαστε και σε όποιον κάνουμε; Ή μήπως η <<ανωτερότητα>> του που συνοδεύετε με έλλειψη στοιχειώδους πολιτισμού και ανθρωπιάς θεώρησε χαμηλού επιπέδου την εκδήλωση και το κοινό που ασφυκτικά την παρακολούθησε με προσοχή;
Όπως και να έχει ένα είναι το αξιοσημείωτο που πρέπει όλοι οι Δημότες του Δήμου Ζηρού να λάβουμε υπόψη… ο Δήμος Ζηρού απουσιάζει με σύστημα όπως πρακτικά εφαρμόζει με πάγια τακτική όταν δεν έχει προσωπικά συμφέροντα και ωφέλη…
Στην εκδήλωση αυτή ο Καραγκιόζης ήταν καυστικός και δεν συνέφερνε το Δήμο Ζηρού να παρευρίσκεται για να απολαύσει τους μποναμάδες που του έστελνε σε όλη την Παράσταση ο Καραγκιόζης.
Σημειωτέο και μη εξαιρετέο όμως είναι ότι ο Δήμος Ζηρού για όσους δεν λαμβάνουν ορθά την ερμηνεία Δήμος, δεν είναι μόνο η κυβερνούσα παράταξη αλλά σύσσωμος ο Δήμος όπως εκφράζετε και με τις μερίδες της αντιπολίτευσης, αυτές δηλαδή τις παρατάξεις που θα έπρεπε να παρευρίσκονται στην εκδήλωση για να πείσουν έστω αυτούς τους λίγους μέλλοντες ψηφοφόρους τους που ήταν εκεί ότι διαφέρουν από τους κυβερνώντες και ότι ενδιαφέρονται για την πρόοδο, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό αυτού του τόπου, όλα αυτά δηλαδή που θα υποδυθούν στο ρόλο τους τις ερχόμενες εκλογές για να κερδίσουν ψήφους!
Δυστυχώς άνθρακας ο θησαυρός κι εδώ…
Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε… στην Φιλιππιάδα με τόσο άνθρακα είναι σαν και να είμαστε όλοι μας ανθρακωρύχοι… σκεφτείτε καλύτερα λοιπόν την κατάσταση για να σηκώσουμε όλοι ανάστημα μπας και γλυτώσουμε τα επόμενα χρόνια το αναθεμάτισμα από τα παιδιά μας…
Η προσπάθειά μας για πρόοδο και πολιτισμό σε συνάρτηση με την κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι μια προσωπική αντιπαράθεση προς τον οποιονδήποτε αλλά μια γενικότερη αγανάκτηση που ζητάει τρόπο έκφρασης και προφανώς το κατάφερε μέσα από αυτή την Πολιτιστική Κοινωφελή Εκδήλωση.
Και του χρόνου να έχουμε όλοι υγεία και να δώσουμε νέο ραντεβού στην επόμενη εκδήλωση Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ <<Ελπίζουμε να είναι τότε με την υποστήριξη του Δήμου Ζηρού και όχι με την άρνηση…>>.

Φιλικά
Γιώργος Ηπειρώτης
Καραγκιοζοπαίχτης
Διοργανωτής της εκδήλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: