Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο Χρήστος Παπουτσής, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α' Αθηνών, στο zougla.gr και το δημοσιογράφο Μ. Τριανταφυλλόπουλο.



«τη Δευτέρα μετά τις εκλογές η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα στην έξοδο από την κρίση»

·        Αυτή τη στιγμή εμείς είμαστε, το ΠΑΣΟΚ,  εκείνοι οι οποίοι παρουσιάζουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση. Με συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες διευκολύνουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους να ενταχθούν στη νέα πραγματικότητα. Μην ξεχνάμε ότι τη Δευτέρα μετά τις εκλογές η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα στην έξοδο από την κρίση.

·        Έχω ευθύνη αυτή τη στιγμή να πω την αλήθεια. Δεν προσπαθώ να αντικρούσω πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις. Ο κ. Σαμαράς, η κ. Παπαρήγα, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος, οι πάντες,  έχουν δικαίωμα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. Εάν όμως, για παράδειγμα, την επόμενη μέρα, μπούμε σε μια διαδικασία , σε ένα πολιτικό σκηνικό, όπου δεν προβλέπεται ανάσχεση της ύφεσης , όπου οδηγούμαστε με τις επιλογές που τώρα τα κόμματα ανακοινώνουν, σε αρνητικούς   ρυθμούς ανάπτυξης, σε αύξηση της ανεργίας και μείωση της απασχόλησης και επομένως στην αμφισβήτηση της ρύθμισης των δανείων , που έχουμε ήδη πετύχει, τότε θέλω να πω ειλικρινά στον ελληνικό λαό ότι η χώρα δεν πάει πουθενά. Είναι αδιέξοδο.

·        Κινδυνεύουν να τιναχθούν τα πάντα στον αέρα. Όχι μόνο οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και να ανατραπούν πλήρως όλα τα ευρήματα τα οποία υπάρχουν μέχρι στιγμής, αλλά μπορεί να τιναχθεί και η χώρα στον αέρα. Γιατί είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αναποφάσιστων. Επομένως, μέχρι την τελευταία στιγμή που θα κλείσει η κάλπη, θα υπάρχουν πολίτες οι οποίοι θα σκέφτονται, πρώτον , αν θα πρέπει να πάνε να ψηφίσουν και δεύτερον τι θα ψηφίσουν και ποιον θα ψηφίσουν . Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Γι αυτούς που θα εκλεγούν ,  για τα κόμματα και για τα πρόσωπα που θα είναι στην επόμενη Βουλή.

·        Πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα πού πρέπει να πάει η χώρα. Η Δευτέρα είναι μια άλλη μέρα, μια άλλη εποχή. Οι εκλογές την Κυριακή γίνονται για το ποια είναι η κυβέρνηση της επόμενης μέρα και για το πώς θα οργανώσουμε το μέλλον μας. Γίνεται οπωσδήποτε η αποτίμηση και ο απολογισμός των πεπραγμένων της κυβέρνησης που αποχωρεί αλλά αυτό δε σημαίνει ότι επανεκτιμούμε το βάρος ενός παρελθόντος πίσω σε δεκαετίες.

·        Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω τα σοβαρότατα λάθη που έχουν γίνει στη διακυβέρνηση δεκαετιών και τις αδυναμίες ενός κράτους το οποίο λειτουργεί με απίστευτα αρνητικούς ρυθμούς, αναντίστοιχους με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και τις απαιτήσεις των πολιτών.

·        Στο παρελθόν, εξέφρασα τις διαφωνίες μου και τις επιφυλάξεις μου ότι τα πράγματα  μπορεί να οδηγηθούν σε λάθος δρόμο. Και ορισμένα,  δυστυχώς, οδηγήθηκαν σε λάθος δρόμο. Αλλά εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι τους νέους συσχετισμούς που δημιουργούνται τώρα στη χώρα θα πρέπει να τους διαμορφώσουμε μέσα από το μεγάλο κόμμα, μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Και γι αυτό παρέμεινα κι έδωσα τη μάχη μου. Ελπίζοντας πάντα φυσικά, ότι έτσι όπως θα διαμορφωθούν οι νέες συνθήκες θα βρεθούμε ξανά με όλους εκείνους με τους οποίους μας συνδέουν κοινοί αγώνες και κοινές απόψεις. Και αυτό είναι βέβαιο γιατί θα το επιβάλλει ο κόσμος.

·        Η ουσία είναι ότι την κρίση δεν τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, τη δημιούργησε η ΝΔ , αποχώρησε, απέδρασε, για την ακρίβεια, από την εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να διαχειριστεί μια κατάσταση πρωτόγνωρη για τη χώρα σε ένα εξαιρετικά ασταθές και αβέβαιο ευρωπαϊκό περιβάλλον, το οποίο συνεχίζει να είναι αβέβαιο. Το ΠΑΣΟΚ πήρε 160 βουλευτές και την πρώτη μέρα που απευθύνθηκε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έθεσε το θέμα της συναίνεσης και της συνεργασίας με όσες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να σταθούν υπεύθυνα απέναντι στην κρίση. Όμως, πέρασε ενάμιση χρόνος συνεχών προσπαθειών και διαπραγματεύσεων για να καταλήξουμε σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μάλιστα,  με προϋποθέσεις τις οποίες έθεσε ο κ. Σαμαράς, πρωτοφανείς για τη δημοκρατία μας. Να απομακρυνθεί ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου και να πάμε σε εκλογές εν μέσω της διαπραγμάτευσης για τη διάσωση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: