Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Με επιτυχία η πρώτη ημέρα του Preveza Jazz Festival.


Με τον καλύτερο τρόπο γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του το Preveza Jazz Festival αφού χθες η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε στην παραλία της πόλης μπροστά από το κτίριο των δικαστηρίων με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών και να κινείται σε ρυθμούς Jazz και όχι μόνο, αποδεικνύοντας ότι το Φεστιβάλ κλείνοντας 10 χρόνια όχι μόνο δεν βαλτώνει, αλλά ανεβάζει τον πήχη ψηλότερα.

Το Πρεβεζάνικο «Διακρότημα» και τα συγκροτήματα Maris Briezkalns Quintet από την Λετονία και Yuri Honing Wired Paradise από την Ολλανδία χάρισαν ιδιαίτερες μουσικές στιγμές στους Πρεβεζάνους αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής για περισσότερες από τρεις ώρες.

IMG 6663

«Λένε ότι τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα, κι εμείς καταφέραμε να τα φτάσουμε και ελπίζω να τα προσπεράσουμε. Όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε με πάρα πολλά, καταφέραμε όμως να καταστήσουμε τον Μάιο την αρχή του Πολιτιστικού Καλοκαιριού φεύγοντας από τη ζεστασιά του Αυγούστου όπως ξεκινήσαμε. Αυτό το Φεστιβάλ πιστεύω ότι πέτυχε διότι έχει πολυχρωμία, έχει αυτό το πολυπολιτισμικό της Ευρώπης που πρέπει η Ευρώπη να το διατηρήσει χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς κηδεμονίες» τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Μήτσιος, ευχαριστώντας όλους όσοι συντέλεσαν για την επιτυχία του Φεστιβάλ.

IMG 6708

Σήμερα το Φεστιβάλ θα ανοίξουν οι Intravenus από την Ελλάδα, στη συνέχεια στη σκηνή θα ανέβουν οι Πολωνοί Tubis trio και η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει με τα μεγάλα ονόματα του Φεστιβάλ Maria Joao και Mario Laginha από την Πορτογαλία, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν κάθε συναυλία σε μια στιγμή δημιουργικότητας και συγκίνησης.

Το Φεστιβάλ ξεκινάει λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην παραλία της πόλης και η είσοδος είναι ελεύθερη...

Δείτε σχετικό βίντεο.


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: