Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη συμμετοχή τους στο Jazz Festival της Πρέβεζας οι Λετονοί.



Η ευρείας κυκλοφορίας λετονική εφημερίδα «Apollo», φιλοξενεί στην στήλη της για τον πολιτισμό, αφιέρωμα στο Maris Briezkalns Quintet, στους Λετονούς μουσικούς που θα βρεθούν στην Πρέβεζα, για το Jazz Festival, που θα λάβει χώρα στην παραλία της πόλης στο χρονικό διάστημα 25-26 Μαϊου.

Το κουιντέτο αποτελείται από τους Intars Busulis – φωνή, τρομπόνι / Viktors Ritovs – πιάνο, πλήκτρα / Gints Paberzs – σαξόφωνο, Andris Grunte – μπάσο / Maris Briezkalns – ντραμς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Λετονοί μουσικοί ανυπομονούν να έρθουν στην Πρέβεζα για να συμμετέχουν στη γιορτή της jazz στην Πρέβεζα, αλλά και στο «Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ» που θα γίνει στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι (Αθήνα). Αναφορά γίνεται και στις προσωπικές ευχαριστίες του πρώην Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου στον Λετονό Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Ivara Pundura, για την προβολή των φεστιβάλ στην Βαλτική Χώρα.

Το Maris Briezkalns Quintet και ειδικά ο Viktors Ritovs, ο οποίος είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής στο φεστιβάλ «RĪGAS RITMI», δίνουν τεράστια σημασία στη συμμετοχή τους στα φεστιβάλ σε Αθήνα και Πρέβεζα.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και κριτικές για το Maris Briezkalns Quintet και σε μία από αυτές αναφέρει:
«Ο Mario και η ομάδα του έδειξαν ότι η τζαζ της Λετονίας, είναι το ανθρώπινο χαρακτηριστικό πνεύμα της ενσωμάτωσης της δημιουργικής ενέργειας. Αυτή η ομάδα καταδεικνύει ότι η Λετονία έχει δεσμευθεί να συλλάβει τη θέση της στην παγκόσμια πολιτιστική σκηνή και ότι οι Λετονοί μουσικοί είναι σημαντικοί παίκτες στην παγκόσμια σκηνή».

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: