Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Eκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων στη Ν. Σινώπη Πρέβεζας. «Παγωμάρα» λόγω Χρυσής Αυγής, αποδοκιμασίες και αντιδράσεις των παρευρισκομένων.


Αμηχανία στην πλειοψηφία των παριστάμενων, εκνευρισμό σε αρκετούς, μια γενικότερη «παγωμάρα» στην ατμόσφαιρα, αλλά και την αντίδραση του Βουλευτή Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου, προκάλεσαν, η συντεταγμένη παρουσία περίπου 10 μελών της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία της Νέας Σινώπης, τα οποία φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα σύμβολα της οργάνωσης, καθώς και το άκουσμα της είδησης πως θα καταθέσουν στεφάνι για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο "ΔΙΟΓΕΝΗΣ".

Ο Βουλευτής Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου αντέδρασε εντόνως. Κατόπιν συζητήσεων των διοργανωτών, όπου συμμετείχαν επίσης ο κ. Ιωάννου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, αποφασίστηκε τελικά να πέσουν οι τόνοι και να συνεχιστεί κανονικά η εκδήλωση. Ο κ. Ιωάννου με τη φράση: «Μένω μόνο επειδή σέβομαι την συγκεκριμένη ημέρα, το χωριό και τους κατοίκους του», έδειξε τη σαφή ενόχλησή του στην παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής, ενώ αποχώρησε όταν ο εκπρόσωπος της οργάνωσης κατέθεσε στεφάνι.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της Ν. Σινώπης παρακολουθούσαν μάλλον αμήχανα και «παγωμένα» το σκηνικό που συνέθεσε η παρουσία των Χρυσαυγιτών, αυτή την ημέρα μνήμης για τους Πόντιους σε όλο τον κόσμο.

Την στιγμή που ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατέθετε στεφάνι, ορισμένοι από τους παριστάμενους, ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες. «Είναι αλήθεια αυτό;», «Δε μιλάτε σοβαρά;», «Είναι ντροπή», «Χειροκροτήστε κιόλας, μπράβο, όλο το χωριό», «Γιατί δε μιλάει κανείς;», ήταν μερικές από τις ατάκες που ακούστηκαν. Να επισημάνουμε πάντως ότι αρκετοί ήταν κι εκείνοι που χειροκρότησαν κατά την κατάθεση. Στη Ν. Σινώπη εξάλλου, η Χρυσή Αυγή είχε υψηλά ποσοστά στις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι κάποιοι κάτοικοι του χωριού αποχώρησαν από την Πλατεία όταν είδαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκεί, ενώ άλλοι εμφανίστηκαν στην Πλατεία μόνο όταν οι Χρυσαυγίτες αποχώρησαν.

Δείτε σχετικό βίντεο.


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: