Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Π.Α.ΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012

Δυναμική και γεμάτη παλμό ήταν η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Φόρο καθώς και η πορεία στους δρόμους της πόλης.  Από νωρίς το πρωί τα μεγάφωνα έπαιζαν εργατικά τραγούδια,  τραγούδια του αγώνα καλώντας τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση-γιορτή της τάξης τους.  
Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν και ήταν εκεί στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων.  Γυρίζοντας την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του Εργατικού Κέντρου όλων των άλλων αποχρώσεων που ¨όλοι μαζί¨ (χωρίς εργαζόμενους βέβαια) κάνουν συγκεντρώσεις(!) νομίζοντας έτσι ότι θα ξεπλύνουν την υποταγή τους στις αντιλαϊκές  πολιτικές. Οι εργαζόμενοι όμως τους έχουν πάρει χαμπάρι γι’ αυτό και συσπειρώνονται με τις ταξικές δυνάμεις.
Στον αντίποδα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μιλώντας στους εργαζόμενους η Εύη Πάρλα μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας τόνισε:
«Τώρα ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ή στέκεσαι όρθιος και ξεσηκώνεσαι παντού, ή σκύβεις το κεφάλι και περπατάς γονατιστός προς την καπιταλιστική κόλαση.  Δεν φτάνει όμως μόνο να ξεσηκωθούμε. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μεγάλους, σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες. Μπροστά μας έχουμε βαρύ και μακρύ αντεργατικό χειμώνα. Δεν αρκούν οι αγώνες που ξέραμε μέχρι τώρα. Ο αντίπαλος είναι καλά οργανωμένος και διαθέτει πολλά μέσα. Απαιτεί να οργανωθούμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, να συγκροτήσουμε γερά κλαδικά συνδικάτα. Να διώξουμε από το σβέρκο μας, σε όλους τους χώρους τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.»
Συνεχίζοντας: «Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και τις εκλογές στις 6 Μάη. Με την ψήφο μας να μετατρέψουμε την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια σε δύναμη ενάντια στην ΕΕ, στην πλουτοκρατία, υπέρ της ανασύνταξης του κινήματος, και της κλιμάκωσης του αγώνα. Το δικό μας συμφέρον είναι, στις 7 του Μάη, όλοι όσοι είναι με την ΕΕ, με την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρήσεων, με τους κοινωνικούς διαλόγους και την ταξική ειρήνη, να βγουν από την κάλπη ανίσχυροι, φοβισμένοι, να πιάσουν πάτο.»
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλη όπου αντήχησαν συνθήματα: «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!», «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι τώρα με το ΠΑΜΕ για κοινωνία άλλη» κλπ.
Οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Σταύρου Κάππα εκτελεσμένου κομμουνιστή στην  Καισαριανή   όπου σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Χρύσανθος Κυριαζής γραμματέας του ΔΣ εργαζομένων στην περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: