Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ντανιέλ Κοντ Μπεντιτ. ''Γεμάτο ψέματα το πρόγραμμα της ελληνικής Αριστεράς''.

«Τρελό πρόγραμμα, γεμάτο ψέματα» χαρακτήρισε χτες τις προτάσεις της ελληνικής Αριστεράς ο επικεφαλής των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντ. Κ. Μπεντίτ, κατά τη διάρκεια μίας χειμαρρώδους συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.


«Τρελό πρόγραμμα, γεμάτο ψέματα» χαρακτήρισε χτες τις προτάσεις της ελληνικής Αριστεράς ο επικεφαλής των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντ. Κ. Μπεντίτ, κατά τη διάρκεια μίας χειμαρρώδους συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Χωρίς να αναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με φαρμακερά σχόλια που «φωτογράφιζαν» τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, ο «κόκκινος» Ντάνι κατηγόρησε την ελληνική Αριστερά ότι μοιράζει ανέφικτες και επικίνδυνες υποσχέσεις.



Ο Ντ. Κ. Μπεντίτ επισήμανε ότι στο πρόγραμμα της ελληνικής Αριστεράς υπάρχουν δυο πράγματα: «Πρώτον, η ακύρωση όλων των αποφάσεων όσον αφορά στους μισθούς, επομένως την ακύρωση της μείωσης των μισθών και δεύτερον, βασικός μισθός 1.300 ευρώ. Αυτό είναι τρελό, τελείως ηλίθιο», σημείωσε.


Εκφράζοντας με έμφαση το δίλημμα που προκύπτει από την υιοθέτηση του συγκεκριμένου προγράμματος, ο «κόκκινος» Ντάνι είπε: «Εάν είναι να ζητήσουμε από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, καλύτερα να του πούμε ''θες να αυτοκτονήσεις με πιστόλι ή με τσεκούρι;''. Δεν γίνεται να συνεργαστούμε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Είναι γεμάτο ψέματα».

Εξήγησε επίσης τους λόγους που δεν είναι εφικτό να καταγγελθεί από την Ελλάδα μονομερώς το Μνημόνιο: «Εάν πουν ότι καταργούν εξ ολοκλήρου το Μνημόνιο, η Ευρώπη θα πει ''τέρμα δεν δίνουμε άλλα χρήματα''. Πείτε μου τότε πώς θα πληρώσουν τους μισθούς. Με τα λεφτά τίνος; Θα τα βρουν από πού»; διερωτήθηκε ο επικεφαλής των Πράσινων ευρωβουλευτών.


www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: