Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δυσαρέσκεια στη ΝΔ από την τοποθέτηση στελεχών της ΔΗΣΥ σε εκλόγιμες θέσεις.




Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει σε πολλά στελέχη της ΝΔ η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία συνδυάστηκε με ένταξη στη ΝΔ και πολλών στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ο λόγος είναι ότι η συμφωνία μεταξύ του . Σαμαρά και της κας Μπακογιάννη, προβλέπει την τοποθέτηση στελεχών της ΔΗΣΥ σε εκλόγιμες θέσεις, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν εκτός Βουλής στελέχη της ΝΔ που εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου. 

Οι συνδυασμοί τη ΝΔ, αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα την προσεχή Δευτέρα 28 Μαΐου, που είναι και η τελευταία μέρα της προθεσμίας που έχει δοθεί από το πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν με την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Σαμαρά και Μπακογιάννη, ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Ελ. Αυγενάκης (ΔΗΣΥ) θα τοποθετηθεί στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου μετά τον Εμμ. Κεφαλογιάννη, κάτι το οποίο ενδέχεται να αφήσει εκτός Βουλής τον δεύτερο των εκλογών, Γ. Δεικτάκη. Στα Χανιά, πρώτος στη λίστα θα βρεθεί ο Χρ. Μαρκογιαννάκης (ΔΗΣΥ) και μετά οι εκλεγμένοι της 6ης Μαΐου Μ. Βολουδάκης και Κυρ. Βιρβιδάκης, με αποτέλεσμα να τεθεί ουσιαστικά εκτός ο τρίτος των εκλογών Κ. Γύπαρης. Στην Ηλεία, στη θέση της Διονυσίας Αυγερινοπούλου, που εκλέχθηκε δεύτερη, αναμένεται να τοποθετηθεί ο Γ. Κοντογιάννης. 


Σε ό,τι έχει να κάνει με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επικεφαλής του οποίου αναμένεται να τεθεί η Ντόρα Μπακογιάννη για συμβολικούς λόγους, στη δεύτερη θέση αναμένεται να μετακινηθεί ο δικαστής Χαρ. Αθανασίου, ενώ άγνωστο είναι εάν θα ακολουθήσουν με την αντίστοιχη σειρά αυτοί που έπονταν στο ψηφοδέλτιο της 6ης Μαΐου, δηλαδή ο Χρ. Λαζαρίδης (ήταν δεύτερος) και ο κ. Ι. Μιχελάκης (ήταν τρίτος).


Τέλος, σύμφωνα με το Έθνος, βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση του Αθ. Πλεύρη στην ένατη -και μη εκλόγιμη με βάση τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου- θέση στην Α' Αθηνών, του κ. Κυρ. Βελόπουλου στη Β' Θεσσαλονίκης, του κ. Γ. Ανατολάκη στη Β' Πειραιά και του κ. Π. Μαρκάκη στη Μαγνησία.


Ξεσηκώθηκε η Ηλεία για τον Κοντογιάννη

Την πλήρη αντίθεσή τους στην συμμετοχή του Γιώργου Κοντογιάννη στην Ηλεία εξέφρασαν τα στελέχη της Διευρυμένης ΝΟΔΕ του νομού κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στον Πύργο, σύμφωνα με δημοσίευμα της iliapost.gr Μάλιστα ανεξαρτήτου θέσεως που ο υποψήφιος θα καταλάβει στο ψηφοδέλτιο, αφού θεωρούν ότι η κίνηση του να εγκαταλείψει το νομό και να θέσει με άλλο κόμμα υποψηφιότητα ήταν κίνηση που συνέβαλλε στη οριστική ρήξη της σχέσης με το νομό.


Δεν λίγοι εκείνοι που δεν δίστασαν να εκφράσουν και την άποψη ότι δεν θα διστάσουν να ψηφίσουν και άλλο κόμμα σε περίπτωση που το όνομά του συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο. Μάλιστα για το θέμα αυτό έχει ήδη στείλει στα κεντρικά του κόμματος και στο πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά επιστολή ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Χήνος που ζητά να μην είναι υποψήφιος στην Ηλεία ο Γιώργος Κοντογιάννης 

www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: