Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Γ.Ν. Πρέβεζας.



Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να «ευαγγελίζεται» πως το ΕΣΥ... βαίνει καλώς, ωστόσο στην πράξη φαίνεται πως τα προβλήματα είναι αρκετά και πλήττουν κυρίως τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας βρίσκονται από τις 15 Μαϊου σε επίσχεση εργασίας, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου. Παράλληλα δεν τους έχουν δοθεί τα δεδουλευμένα για τις επιπρόσθετες εφημερίες Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας εξάντλησαν όλα τα περιθώρια υπομονής, πριν προχωρήσουν στη συγκεκριμένη ενέργεια, ωστόσο όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι...». Σε συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν. Πρέβεζας, κ. Παναγιώτη Βαζάκα, οι ειδικευόμενοι γιατροί εισέπραξαν αρνητική στάση, ως προς την επίσχεση εργασίας τους, καθώς ο κ. Βαζάκας υποστήριξε πως η ενέργεια στην οποία προέβησαν είναι παράνομη.

Σε εκ νέου επαφή ωστόσο, που είχαν οι δύο πλευρές, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου, τους ανέφερε πως πιθανότατα θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, έως και τις 26 Μαϊου.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους, μόνον όταν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας βρίσκονται ειδικευόμενοι γιατροί στο Παθολογικό, Ακτινολογικό, Παιδιατρικό και Καρδιολογικό τμήμα του Γ.Ν. Πρέβεζας.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, ζητούν εκτός από τα δεδουλευμένα τους, αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας και εφημέρευσης, αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας των ασθενών. Ζητούν επίσης την κατανόηση και την υποστήριξη όλων στο δίκαιο αγώνα τους.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: