Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η «απρέπεια» Τσίπρα προς τον. «Ολαντρε-ου»



Έντονες αντιδράσεις από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε χθες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επειδή αποκάλεσε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ ως. «Ολαντρέ-ου».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν εχθές στο Παρίσι (σήμερα μεταβαίνει στο Βερολίνο για συναντήσεις με την ηγεσία του αριστερού γερμανικού κόμματος Die Linke), προσκεκλημένος της γαλλικής Αριστεράς και του αριστερού υποψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας, Ζαν Λικ Μελανσόν. Εκεί, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Αλέξης Τσίπρας εκλήθη να εκτιμήσει την άνοδο των ποσοστών της γαλλικής Αριστεράς και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε τον Φρανσουά Ολάντ ότι, ακριβώς επειδή τα ποσοστά της Αριστεράς είναι υψηλά (11%), αν ο ίδιος αθετήσει όσα έλεγε προεκλογικά, θα έχει την τύχη που είχε στην Ελλάδα ο. Γιώργος Παπανδρέου. «Με αυτή τη μεγάλη δύναμη της Αριστεράς στη Γαλλία, ο πρόεδρος Ολάντ γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας «Ολαντρέ-ου» διότι θα έχει ως αποτέλεσμα την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Καταιγισμός αντιδράσεων.
Αυτή η φράση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από τη ΝΔ και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησαν τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να διαλύσει κάθε ελπίδα συμμαχίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, σε μια συγκυρία που τόσο η Ελλάδα, όσο και πολλοί άλλοι στην Ευρώπη, περιμένουν την καταλυτική παρέμβαση Ολάντ προκειμένου να ρίξει η Γερμανία νερό στο κρασί της λιτότητας. «Την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ ταυτίζεται στις θέσεις του με αυτά που επιθυμεί και η Ελλάδα, αυτή την ώρα βρήκε ο κύριος Τσίπρας να τον προσβάλει, ονομάζοντάς τον "Ολαντρέ-ου", και μάλιστα μες την ίδια την πατρίδα του Γάλλου Προέδρου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, που καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν δεν είναι επικίνδυνος, είναι εξαιρετικά αφελής», κατέληξε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Έντονη ήταν η αντίδραση και δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που σχολίασαν από τηλεοράσεως τα λεγόμενα Τσίπρα. Οξύτατη ήταν η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, που επισήμανε στο κεντρικό δελτίο του Mega ότι «είναι απρέπεια οι δηλώσεις Τσίπρα» και καταλόγισε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποίησε ακριβώς το ίδιο λεκτικό εύρημα με το οποίο ο απελθών πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, έκανε προεκλογική εκστρατεία κατά του Ολάντ. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε αργότερα χθες το βράδυ και η υποψήφια βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και πρώην γ.γ. Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα, μιλώντας στην εκπομπή Ανατροπή. Συγκεκριμένα, η κ. Δρέττα έκανε λόγο για «απαράδεκτο γεγονός» και επισήμανε ότι «σε μια συγκυρία που η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει συμμαχίες στην Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το ακριβώς αντίθετο».

www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: