Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Οίκοι ανοχής, άλλο ένα κλειστό επάγγελμα...



Η κακομοιριά, η μιζέρια, η ηλιθιότητα, η μαλακία της Ελλάδος, φαίνονται και στο πεδίο των οίκων ανοχής. Οι οίκοι ανοχής στην Ελλάδα δεν ξέρω αν μπορούμε να πούμε ότι είναι κλειστό επάγγελμα αλλά σίγουρα διέπονται από τόσες πολλές και αυστηρές ρυθμίσεις όσες έχουν και τα υπόλοιπα κλειστά επαγγέλματα.

Έτσι για παράδειγμα όπως υπάρχουν περιορισμοί για το πόσα μέτρα πρέπει να απέχει το ένα φαρμακείο από το άλλο ή ο ένας εφημεριδοπώλης από τον άλλο ή ο ένας φούρνος από τον άλλο, έτσι πρέπει και οι οίκοι ανοχής να απέχουν κάποια μέτρα από σχολεία, κάποια μέτρα από εκκλησίες και άλλα ευαγή ιδρύματα κτλ.

Και επειδή πρακτικά είναι πολύ δύσκολο κάποιος να τηρεί όλες αυτές τις προϋποθέσεις του νόμου για να ανοίξει έναν οίκο ανοχής αναγκάζεται να το κάνει παράνομα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έλεγχος.

Ακόμη λοιπόν και εδώ, σε αυτό το πεδίο της ανθρώπινης δραστηριότητας, η Ελλάδα πιάνεται αναποτελεσματική.

Μόνο στην Ελλάδα της ακραίας αναποτελεσματικότητας και ηλιθιότητας θα μπορούσαν να έχουν υπερυθμίσει τόσο τις επιχειρήσεις αυτές ώστε να τις εξωθούν να λειτουργούν παράνομα και έτσι να μην μπορούν να ελεγχθούν σωστά και έτσι να έχει γεμίσει όλη η Ελλάδα Έιτζ...

Τι θα έκανε μια σοβαρή χώρα; Θα έκανε εύκολη την νόμιμη λειτουργία τους ώστε να μπορεί να τους ελέγχει φορολογικά και ιατρικά ώστε να προστατεύει και την δημόσια υγεία.

Οι πολλές ρυθμίσεις των επαγγελμάτων οδηγούν πάντοτε σε τέτοια οδυνηρά αποτελέσματα.

Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει μια σοβαρή κυβέρνηση ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΕΥΚΟΛΗ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί σε πιο σημαντικά ζητούμενα.


www.greekradial.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: