Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η Ναυμαχία του Ακτίου στο επίκεντρο, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας.



Στην Πρέβεζα θα βρεθεί στα τέλη του μήνα, ο γνωστός Ηπειρώτης γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών του ΕΜΠ, προσκεκλημένος από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας προκειμένου να συμμετάσχει σε μια ευρεία συνάντηση με τοπικούς φορείς με μοναδικό θέμα τη δημιουργία μνημείου για τη ναυμαχία του Ακτίου.


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης πριν 20 περίπου μέρες είχε επικοινωνία με τον γνωστό Έλληνα γλύπτη, ο οποίος είναι Διευθυντής του Ά Εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση Συμποσίων Γλυπτικής σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού δημιουργώντας μεγάλα γλυπτά σε δημόσιο χώρο, και στις 31 Μαΐου τελικά ο κ. Παπαγιάννης θα βρίσκεται στην Πρέβεζα προκειμένου να έχει μια πληρέστερη ενημέρωση για την πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων και να καταθέσει και ο ίδιος τις δικές του προτάσεις.


Να θυμίσουμε ότι η αρχική ιδέα -έτσι όπως παρουσιάστηκε-περιλαμβάνει τη διενέργεια ενός διεθνούς διαγωνισμού γλυπτικής με θέμα τη Ναυμαχία του Ακτίου και τα έργα που θα φιλοτεχνηθούν θα παραμείνουν στην Πρέβεζα και θα τοποθετηθούν σε κάποιο κεντρικό σημείο της παραλιακής ζώνης αποτελώντας πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαλκίδης από την πρώτη στιγμή που η Ένωση Ξενοδόχων έκανε την πρόταση υπήρξε θετική ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία και φορείς της περιοχής και πλέον θα πρέπει να υπάρξει μια ευρεία συνεργασία προκειμένου να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο η ναυμαχία του Ακτίου, σε συνάρτηση με την προβολή- ακόμη και σε διεθνές επίπεδο- της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκίδη η επίσκεψη του κ. Παπαγιάννη στην Πρέβεζα είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου, του Δημάρχου κ. Μπαϊλη, του προέδρου του Ιδρύματος «Ακτία Νικόπολις» κ. Νίκου Καράμπελα, του κ. Λέανδρου Σπαρτιώτη και άλλων φορέων προκειμένου να υπάρξει απολογισμός των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: